Bemutatkozott a Galaxy K zoom

A várakozásoknak megfelelően a Samsung ma hivatalosan is útjára indította a Galaxy S4 zoom régóta pletykált utódját, mely azonban az S-szériás csúcsmodellektől való jelentős eltérés miatt végül a „K” sorozat tagjaként landolt. A Galaxy K zoom néven megismert készülék tízszeres nagyításra képes stabilizált optikája a várakozásokkal ellentétben néhány milliméterrel kiemelkedik a hátlapból, ám a hasonló képességű digitális fényképezőgépeknél még így is kompaktabbnak tűnik.

A 24 milliméteres nagylátószögű optika a kategóriájában átlagosnak mondható f/3,1–6,3 fényerővel bír a 24–240 milliméteres zoomtartományban, vagyis a fix lencserendszereknél jóval kevesebb fényt juttat a1/2,3 hüvelykes, 20,7 megapixeles BSI képérzékelőre. A sötétben való fotózást ezúttal is AF segédfény és xenon villanó segíti, mely garanciát jelent a kellően világos és zajmentes éjszakai portrék készítésére. A készülék természetesen másodlagos kamerát kapott, mely a 2 megapixeles felbontásának köszönhetően Full HD videóhívások lebonyolítására is lehetőséget teremt.

A Android 4.4 KitKat operációs rendszert futtató kameramobil más téren teljesen átlagosnak tűnik, hiszen 720 × 1280 képpontos 4,8 hüvelykes megjelenítőt, négy 1,3 GHz-es és két 1,7 GHz-es magot tartalmazó hatmagos processzort, 2 GB RAM.ot, microSDHC kártyával bővíthető 8 GB belső memóriát és 2430 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A 137,5 × 70 ,8× 16,6–20,2 milliméteres és 200 grammos Galaxy K zoom piaci premierjének időpontja és várható ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés