Belépőszintű telefonnal rukkolt elő a HMD

A Nokia C3 csak a nevében idéz meg egy klasszikust, QWERTZ billentyűzetes buta helyett egy alapfelszereltségű okostelefonról van szó.

Emlékeznek rutinos olvasóink a Nokia C3-ra és QWERTZ gombsorára? Ha nem, segítünk egy picit múltat idézni, egészen 2010-ig visszanyúlva:

A Nokia C3, egy másik korszakból
A Nokia C3, egy másik korszakból [+]

Nos, a HMD Global nem az a cég, amelyik a tíz évvel ezelőtti klasszikus megálmodta, és mivel a múltidézésről az eddigi tapasztalatok alapján inkább jobb, ha egy időre letesznek, örömteli hír, hogy az új Nokia C3 egy egyszerű, olcsó okostelefon nosztalgiázás helyett.


A 2020-as Nokia C3 [+]

Egy 700 jüanon, azaz 29 ezer forinton nyitó ketyeréről van szó, amely 5,99"-es képátlójával manapság nem számít túl nagynak, igaz: kávából azért maradt a HD+ felbontású IPS panel körül. Az 5 megapixeles önfotós kamera legalább nem lóg be elöl és a 8 megapixeles, autofókuszos egység nem emelkedik ki túlzottan hátul, a LED villanó és az ujjlenyomat-olvasó felett.


[+]

A 159,9 x 77 x 8,69 milliméteres és 184,5 grammos jószágot az Unisoc SC9863 nyolcmagosa hajtja meg 3 GB RAM és 32 GB-os, bővíthető tároló kíséretében. Az akkumulátor 3040 mAh-s és microUSB porton tölthető. Adott az Android 10 felület, a jack kimenet és az FM-rádió. Az esetleges hazai premierről egyelőre még nem esett szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés