Beárazta és körbemutogatja a BlackBerry Privet egy brit áruház

Hirdetés

Mindenképpen új szakasz lesz a Priv a BlackBerry történetében: egyfelől azért, mert a szétcsúsztatható, QHD megjelenítős mobil Android 5.1.1-et futtat, másfelől pedig azért, mert ha az eladási számok nem hozzák a John Chen vezérigazgató által elvárt szintet, akár az utolsó BB-s mobil is lehet a hivatalosan novemberben elstartoló készülék.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy a neves gyártó oldalán elő lehet jegyezni az ívelt kijelzővel megtámogatott készüléket, ám ennél is többet meg lehet tudni az egyik forgalmazópartner, a brit Carphone Warehouse oldaláról. Az online portál volt olyan figyelmes, hogy ha már megkaparintott egyet, gyorsan körbemutogassa a valóban Android Lollipopot mutató Privet, amely egyébként meglehetősen fürgén teszi a dolgát.

A BlackBerry Priv ívelt QHD kijelzővel érkezik
A BlackBerry Priv ívelt QHD kijelzővel érkezik [+]

Több specifikációt a Carphone Warehouse is megerősített, beleértve az 5,4 hüvelykes AMOLED panelt, a 3410 milliamperórás akkumulátort, illetve a 147 x 77,2 x 9,4 milliméteres készülékházat, amely a QWERTY billentyűzetnek is köszönhetően 192 grammot nyom. A kijelző mellett a szétcsúsztató klaviatúra is rendelkezni fog érintőfunkciókkal, pont úgy, ahogy azt a Passport esetében láthattuk.

Az előlapra 2, a hátlapra pedig 18 megapixeles kamera kerül, méghozzá Schneider-Kreuznach optikával. A nanoSIM-et befogadó készülék az LTE hálózatok egész sorára képes lesz felkapcsolódni, a jó rendszersebességért pedig a hatmagos Snapdragon 808 felel majd 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló kíséretében. A Carphone Warehouse szerint a Priv akár 2 terabájtos microSD kártyát is képes lesz kezelni, már amikor elérhető lesz ilyen kapacitású tárolóegység.

A hátlapra 18 megapixeles kamera került dupla ledes villanóval
A hátlapra 18 megapixeles kamera került dupla ledes villanóval [+]

A szállítást a brit áruház november 6-ig ígéri, és ha minden igaz, potom 579 fontért, azaz mintegy 240 ezer forintért kerülhet a felhasználó birtokába a különleges eszköz, kártyafüggetlen konstrukcióban. Akár hivatalosnak tekintjük a Priv létét, akár nem, gyakorlatilag mindent tudni lehet az Android rendszert futtató, ám a BlackBerry biztonsági megoldásait és szolgáltatásait használó készülékről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés