Hirdetés

Bada blog: Sparkle bemutató

A mai bemutatót egy ügyességi játéknak szenteljük, melynek variánsával valószínűleg már mindenki találkozott. A Sparkle nevű alkalmazásról van szó, amely PC és Mac platformon már egy jó ideje elérhető, most azonban badán is játszhatunk vele. A program egyébként nagyon hasonló a Zuma névre hallgató Facebook-játékra, mellyel szerkesztőségünk tagjai is előszeretettel kockulnak.

A játék koncepciója nagyon egyszerű. A pályán színes golyóbisok gurulnak az egyik sarokból egy megadott útvonalon, melyek egyenesen az út végén található lefolyóba tartanak. A mi célunk ennek megakadályozása, ebben nyújt segítséget a képernyő közepén található ágyú, mellyel színes golyókat lőhetünk a többi közé. A labdák ugyanis felrobbannak, ha legalább három egyszínű kerül egymás mellé; a cél pedig az, hogy az összes golyóbist elpusztítsuk. Ebben segítenek a bónuszok, melyeket a pályákon véletlenszerű helyen és időben megjelenő ellövésével szerezhetünk meg; segítségükkel sokkal gyorsabban irthatjuk a labdákat. Bizonyos pályák abszolválása után úgynevezett amuletteket kapunk, amelyek tovább növelik a hatékonyságunkat, például megnövelik a lövésünk sebességét.

A grafika rendben van, bár a pályák két dimenziósak, az effektek látványosak, a textúrák szépek, valamint a színvak mód is elérhető. A hangok korrektek, a zenékre pedig érdemes külön kitérni, a fejlesztők ugyanis kimondottan kellemes muzsikát rittyentettek a játék köré. A program több órányi játékkal kecsegtet, valamint három eltérő játékmódot is kapunk. A Quest módban szép sorjában kell teljesítenünk a pályákat, a Challenge-ben időre megy a játék, a Survivalt kiválasztva pedig a cél, hogy minél tovább túléljük a színes gömbök invázióját.

Mindent összevetve egy patent játékkal van dolgunk, amely tökéletesen alkalmas az unalmas vonatutak és várakozások elütésére. Az alkalmazás a SamsungApps-en keresztül tölthető le, valamint ezen a linken is elérhető; az ára kicsit magas, 840 forintot kell kicsengetnünk érte.

dr. Kind

Előzmények