Hirdetés

Bada blog: Megújult a Facebook app

Nemrég anpvilágot látott a bada rendszer 2.0-s verziója, amely jó néhány változást hozott a platformba. Ennek megfelelően az alkalmazásoknak is illik idomulni az új look-and-feelhez és a megújult funkcionalitáshoz, így a már elérhető alkalmazások közül sorra jelennek meg az új verziók. Ez történt a hivatalos Facebook-klienssel is, a 2.0-s verzió immár mindenki számára elérhető a dél-koreai gyártó saját alkalmazásboltjában, a Samsung Apps-ben. A telepítéshez és futtatáshoz természetesen szükségünk lesz bada 2.0-t futtató készülékre.

A Facebook portál szinte minden funkcióját elérhetjük a kliensen keresztül is. A státuszfrissítések, események és üzenetek kezelése mellett a barátok menedzselésére, valamint fotók nézegetésére és feltöltésére is lehetőség van. Emellett megjelent a csevegés is, immár a badás telefonunkkal is csetelhetünk a facebookos ismerőseinkkel. A szöveges állapotfrissítés mellett képet is feltölthetünk, valamint az aktuális hely megjelölésére, azaz az úgynevezett becsekkolásra is lehetőség van.

A kibővített funkcionalitás mellett viszont sajnos negatívumok is akadnak. A legfőbb gond még mindig a program sebességével van: bár mindenképpen gyorsult az előző verzióhoz képest, sajnos még mindig nem az igazi. Az alkalmazás indítása sem szélsebes, a képek betöltése hajlamos akadozásra, a listák görgetése pedig érezhetően darabos. Sajnos az állapotfrissítések sem tökéletesek: amikor csatlakoztam a szilveszter nevű eseményhez, a program ezt szöveges status update-ként jelenítette meg; emellett a Foursquare-üzeneteket sem a megfelelő módon kezeli.

Az elődnél viszont mindenképpen jobb, a megfelelő készülékkel rendelkezőknek mindenképpen érdemes nekiugrani a frissítésnek. Az alkalmazás még mindig ingyenes, további információért és a letöltési linkért a Samsung Apps alkalmazásboltot, illetve ezt a linket ajánlom.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények