Alkalmazásbemutató: Idegen szavak gyűjteménye

Hirdetés

Megérkezett az ingyenesen letölthető Idegen szavak gyűjteménye alkalmazás Bada rendszerre. Az Android operációs rendszeren már egy ideje elérhető alkalmazás igazán akkor lehet hasznos applikáció, amikor olyan szavakkal találkozunk, mely nemhogy nincs a mindennapi nyelvhasználatban, de kacifántos, idegen eredetiséggel bír. A program egyébként az Idegen szavak gyűjteményének online adatbázisából táplálkozik, s az Androidhoz szinte megszólalásig hasonlító, könnyen kezelhető és átlátható felülettel bír.

Idegen szavak gyűjteménye Bada screen shot Idegen szavak gyűjteménye Bada screen shot

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Maga az app a fő nézetében a legutóbbi idegen kifejezéseket sorolja fel, az azokra történő rákattintás esetén pedig a szó jelentését, eredetét és forrását jeleníti meg. Közkedvelt rész az első fül alatt található kvízjáték, ahol a saját magunk által megszerzett ismereteket tesztelhetjük. Az alkalmazás ekkor tíz meghatározást jelenít meg, melyhez négyfajta kifejezést mutat, s ezekből kell nekünk kiválasztani a helyes megoldást. A zöld jelöli értelemszerűen a jó, a piros pedig a rossz tippet. Ezzel egyébként tudásunk is sokat fejlődhet, vagy a már régebben elraktározott szavakat is könnyedén feleleveníthetjük.

Idegen szavak gyűjteménye Bada screen shot Idegen szavak gyűjteménye Bada screen shot

Az adatbázis óriási, de ettől függetlenül nyilvánvalóan léteznek olyan idegen szavak, szakszavak, amelyek még nem kerültek be a gyűjteménybe. Ilyenkor jöhet jól a második menüpont, ahol új szó felvételére van lehetőségünk. Természetesen a történet nem ilyen egyszerű, hiszen egy ellenőrzési fázison is átesik az általunk beírt kifejezés, méghozzá azért, hogy a nem valós jelentések ne kerülhessenek a szerverre, illetve hogy mindig autentikus információkkal szolgáljon a program.

Idegen szavak gyűjteménye Bada screen shot Idegen szavak gyűjteménye Bada screen shot

Az utolsó két menüpontban üzenetet írhatunk a fejlesztőknek, hogy mit kellene esetlegesen javítani, vagy mi nem működött rendeltetésszerűen, valamint megtekinthetjük magának a programnak a névjegyét, leírását, valamint a készítők nevét is. A beállítási lehetőségeken belül egyébként a keresés helyét adhatjuk meg, miszerint az idegen szavak között keressen, vagy a magyarázatokból válogasson a program.

Idegen szavak gyűjteménye Bada screen shot Idegen szavak gyűjteménye Bada screen shot

Örömteli dolog tehát, hogy Bada rendszerre is portolva lett az applikáció, ám fontos kiemelni, hogy mivel online adatbázist használ, így mindenképpen szükséges hozzá internetkapcsolat, akár WiFin, akár mobilinterneten keresztül. Az Idegen Szavak Gyűjteményének ingyenes letöltéséhez ide érdemes kattintani.

Előzmények

Hirdetés