Az Ericsson szerint az IMS a következő lépés

„2006 során sor kerül a 3G-hálózatok többségének HSPDA-val történő frissítésére, és a 3G mára már egy stabilan növekvő tömegpiac. Az IMS és a teljesen IP-alapú technológia a következő lépés a mobil széles sávú technológia lehetőségeinek teljes kiaknázása felé. Az IMS ugyanolyan fontos szerepet fog játszani a multimédiás szolgáltatások kialakításában, mint amilyen fontos szerepet a HSDPA játszik a hálózat sebességében. A WCDMA jelenleg 50 millió előfizetőt szolgál ki, és ez a szám egyre növekszik. Ez a nyilvánvaló választás a 3G-hez” - nyilatkozta Svanberg.

Hirdetés

Hangsúlyozta, hogy a HSDPA jelentős mérföldkövet jelent az iparág történetében.

„Ha a GSM a tömegpiac kezdetét jelentette a mobiltelefónia számára, a HSDPA a tömegpiac kezdetét jelenti a nagy sebességű mobil széles sávú technológia számára.”

Az Ericsson egyértelmű vezető szereppel bír ezen a területen - a napjainkban beindított HSDPA-hálózatok többsége Ericsson-technológián alapul. Svanberg kifejtette, hogy a teljesen IP-alapú megoldások felé vezető fejlődés a következő technológiai lépés a távközlési iparágban.

„Miközben a HSDPA a hozzáférési hálózatot egy új szintre emeli, az IMS és végső soron a teljesen IP-alapú technológia a maghálózatot emeli egy új szintre. Az IMS fontossága még nyilvánvalóbbá fog válni a 2006-os év során, amikor felgyorsítjuk a hangátvitelen túli szolgáltatások bevezetését, és elkezdjük valójában látni a HSDPA nyújtotta lehetőségeket.”

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés