Az Android One Amerikába megy?

Hirdetés

Az Android One project pár éve azt tűzte zászlajára, hogy a fejlődő országok lakosságának olcsó, könnyen elérhető és a Google által szoftverelt okostelefonokkal juttassa el az ilyen ketyerék nyújtotta kommunikációs előnyöket. Indiában és más országokban is megjelentek a partnergyártókkal megálmodott készülékek, mégsem váltak tömegtermékké. Az Android Central a lehetséges okok között a relatíve gyenge hardvert és a komolyabb marketing hiányát emeli ki, információi szerint a Google azonban nem végzett a projecttel, amely hamarosan az Egyesült Államokba érkezhet, újragondolva.

LG Nexus 4
Olcsón vegytiszta androidos mobilt? Honnan ismerős a dolog? [+]

A publikáció a lényegesen magasabb, 200 és 300 dollár közötti árszegmensbe várja ezeket az Android One telefonokat, nyilván arrafelé a pénztárca is vastagabb. A partnergyártók segítségével, a következő hónapokban esetlegesen piacra kerülő modellek ideális referenciái lehetnek az Android platformnak a Google Pixeleknél jóval olcsóbb mobilok között, a Moto készülékeken kívül, az érintetlen zöld robotos rendszerhez ugyanis kevés telefon áll közel arrafelé. A keresőóriás állítólag nem csak az operációs rendszert, hanem az egyelőre Pixel exkluzív Google Assistant intelligens hangsegédet is népszerűsítheti a középkategóriában ezekkel az eszközökkel. Azt persze korai volna kijelenteni, hogy az Android One veszi át az elkaszált Google Nexus mobilok szerepét a fejlesztők és a zöld robotos rendszer rajongóinak körében.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

  • A Google szerint a hangvezérlésé a jövő

    Az otthoni eszközök királya a Google Home, ami végre csattanós választ adhat az Amazon Echóra. Jön a 4K felbontásra képes Chromecast is.

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés