Az Android mobilok frissítéséről

Hirdetés

Az Apple iOS rendszerfrissítéseitől eltérően az Android platform újabb verzió igencsak hosszadalmas úton jutnak el a végfelhasználókig, melynek hátterében nem feltétlenül a gyártók „lustasága” áll. A HTC nemrég egy látványos diagrammal szemléltette a kártyafüggetlen, „Google Play Edition” és szolgáltatói modellek frissítési folyamatát az operációs rendszer új verziójának bejelentésétől annak telepítéséig. A képen is jól látható, hogy a tajvani gyártó a saját kezelőfelületének és szolgáltatásainak optimizálása előtt kénytelen megvárni a processzor és más hardveres komponensek illesztőszoftvereit, melyet követő a hírközlési felügyeleti szervek, a szolgáltatók és a Google tesztelési és engedélyezési procedúrája követ. A bonyolult folyamat során a HTC számos partnerével karöltve dolgozik a készülékszoftverek fejlesztésén és tesztelésén, mely végül különböző forrásokból jut el a végfelhasználókig.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC One Max - túl nagyot álmodni

    Igencsak méretes telefon lett a HTC új csúcsmodellje, amelynek egyetlen lényeges újítása, hogy érzékeli az ujjlenyomatot. Általában. Árban viszont erős, ezt a hardver nem indokolja.

  • Fotókon a HTC M8

    Kamerák előtt pózolt a HTC One ujjlenyomat-olvasóval is rendelkező utódja.

  • HTC One frissítés Európában is

    Mostantól az „Öreg Kontinens” néhány régiójában is elérhető a HTC csúcsmodelljének Android 4.3 és Sense 5.5 rendszerfrissítése.

  • HTC One - Android 4.3 frissítéssel

    Az amerikai premiert követően a HTC One rendszerfrissítése Európában is néhány héten belül elérhető lesz.

Hirdetés