ASUS mobil Intel alapokon

Úgy tűnik, hogy egyre több gyártó érdeklődését keltette fel az Intel legújabb, mobiltelefonokba szánt processzora, mely maximum 2 GHz-es órajelen futó két feldolgozóegysége a Hyper-Threading támogatásnak köszönhetően egyszerre négy gépi utasítás végrehajtására is képesek, vagyis lényegében a négymagos megoldásokkal azonos teljesítményt mutatnak. A DigiTimes értesülései szerint a Lava / XOLO és ZTE mellett rövidesen az ASUS is előrukkol majd egy Atom-meghajtású készülékkel, melyben természetesen az Intel Z2580 Clover Trail+ processzor teljesít majd szolgálatot. Egyelőre úgy tűnik, hogy az ASUS első Intel-alapú telefonjához nem készül majd táblagépes dokkoló, de persze ez még a nyári premierig sokat változhat.

Azóta történt

Előzmények

 • XOLO X1000 – 2 GHz-es Atom processzorral

  Az Intel referenciamobiljai mögött álló finn gyártó kétmagos processzorral szerelt HD kijelzős csúcsmodellel készül.

 • Intel – Jelly Bean és Windows 8

  Fejlesztők számára már elérhető az Android 4.2.2 Intel processzorokra szánt forráskódja, mely ráadásul másodlagos operációs rendszerként a Windows 8 futtatására is képes.

 • ZTE mobilok Atom Z2580 alapokon

  Kétmagos Intel processzorral szerelt okostelefonok bemutatására készül a ZTE.

 • Új Atom lapkák érkeztek

  Már a CES-en vethettünk egy pillantást a CloverTrail+ platformra, a részletes leírásokra az MWC-ig várnunk kellett. Íme az új Atom család!

Hirdetés