Hirdetés

ASUS Aura koncepció

Fórumtársunk és egyben az egyetlen hazai koncepciógyáros Bogár Bence sosem pihen, és valószínűleg nem is alszik. Ezúttal az Asus készülékei ihlették az új koncepcióját. Lássuk, hogyan is vall róla:"A Volvo Crank befejezése után úgy döntöttem, tartok egy kis szünetet, pihenek, töltődök. De annyi ötlet zsúfolódott fel bennem, hogy pár nap után, ismét munkához láttam…

Ugyan az eddigi koncepcióim sem voltak vaskosak, de az Asus Aura kimondottan pengének (49x97x6mm) lett tervezve. S hogy miért Asus? Formailag és tudás szempontjából már a P525 is magával ragadott, a P735-ről és a Pegasus-ról nem is beszélve. Egyszerű, letisztult formák, kiforrott stílus és nem mellesleg kimagasló tudás. Én is szerettem volna folytatni a sort, ezen a vonalon elindulva, megalkotni a saját elképzeléseimet.

Az Aura-val egy új gondolkodású vezérlési rendszer bemutatása a cél, aminek három fő alkotóeleme, a 3.9 colos (640x320) érintés érzékeny kijelző, az e felett csúsztatható kezelőpanel és a készülék oldalából kihúzható qwerty billentyűzet. Ez a három eszköz, lehetőséget ad a telefon egyszerű, de sokoldalú használhatóságához. Akár számgombok nélküli PDA-ként, akár hagyományos mobilként, akár fektetett módban filmnézéshez, a qwerty billentyűzettel pedig hosszabb szövegek megírásához is alkalmas.

Ez a készülék inkább az üzleti felhasználókat célozza meg, ezért a hátlapon csak egy egyszerű 2 megapixeles kamera található (kérésre ez is eltávolítható) és ugyan 3G képes, de frontkamerát nem tartalmaz. A telefon miniUSB portot, hagyományos 3.5-ös jack csatlakozót és MicroSD kártyafoglalatot kapott. Az Aura GSM, 3G és HSDPA képes, emellett WiFi-vel és BT 2.0-val is rendelkezik.

Ez az első olyan koncepcióm, amit szeretnék továbbfejleszteni, a későbbiekben várható egy multimédiára kihegyezett variáció is, ütősebb kamerával és moduláris billentyűzettel…"

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés