Április elején jön az első "lyukas" Nokia

A HMD bejelentette a Nokia X71 bemutatójának dátumát, ami egyben a Nokia 9 PureView tajvani premierjének is helyt ad. Az ötkamerás csúcsmodell már az MWC-n hivatalossá vált, így az esemény főszereplője nem is a Nokia 9 lesz, hanem a nemzetközi forgalmazásban Nokia 8.1 Plus néven elérhető modell, ami szintén első a kategóriájában. Legalábbis a HMD portfóliójában az első kameralyukas kialakítású mobil lesz.


[+]

A Nokia X71 vagy, ahogy errefelé nevezni fogják, a 8.1 Plus felső középkategóriás felszereltséget kap, valószínűleg a Nokia 8.1-gyel megegyezőt, ami Snapdragon 710-es lapkakészletet jelent. A fő különbség nyilván a kijelző kialakítása, ami a hagyományos, vékony kávás 8.1-től eltérően kameralyukkal oldja meg az előlapi szenzor elhelyezését. A panel közel azonos méretű, 6,22 hüvelyk, és a készülék fizikai méretei (156,9 x 76,2 x 7,9 milliméter) sem lesznek drasztikusan eltérőek. A kettős, illetve egyes piacokon hármas kamerarendszer fő eleme viszont egy 48 megapixeles egység lesz. A bemutató április 2-án esedékes.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 8.1 - Annyira plusz, hogy már nyolc

    A Nokai 8.1 ugyanaz a készülék, mint a Nokia X7, amit meg ugye a Nokia 7 Plus folytatásának szántak, így a Nokia 8.1-nek inkább van köze a felső középkategóriás modellekhez, mint a csúcsszériához.

  • Lyukas lesz a Nokia 8.1 Plus

    Legalábbis a 91mobiles és az @OnLeaks 3D renderképei alapján nem sokat változik, csak a szenzorsziget tűnik el.

Hirdetés