Antimikrobiális burkolatot fejlesztett a CAT

Két modell is bemutatkozott az új, antimikrobiális bevonattal, az egyik a már ismert S42, a másik pedig egy nyomógombos készülék.

Mint köztudott, a mobiltelefonok felületén általában több mikroorganizmus tobzódik, mint egy lerobbant,  harmadik világbeli árnyékszék pereme alatt, tisztítani pedig nem olyan könnyű őket, mint amennyire gyakran és alaposan kéne. A magasabb szintű IP védettség azért sokat segít, de a vegyszerekkel érdemes óvatosan bánni az esetleg meglévő felületkezelések (oleofób, hidrofób stb.) miatt.

Cat S42 H+ (Hygiene Plus innováció megjelölése) gyártási folyamata során ezüstionok felhasználásával képeznek védőréteget az eszközön, ami gátolja a mikrobák megjelenését a készülék felületén. A készülék valamennyi külső komponensét Biomaster antimikrobiális technológiával kezelték, és ISO 22196 szabvány szerint tesztelték. Ennek köszönhetően a felületen 15 percen belül akár 80%-kal, 24 órán belül pedig akár 99,9%-kal kevesebb mikroba (vírusok, gombák, baktériumok) tud elszaporodni. Emellett pedig a készülékek nyilván rendszeresen tisztíthatók szappanos vízzel vagy fertőtlenítőszerrel anélkül, hogy ez a működését befolyásolná.

A Cat S42 H+ IP68 és IP69 minősítéssel rendelkezik, elmeríthető meleg szappanos vízben és a komolyabb tisztítási folyamatokat is bírja. A tesztek során 3000 alkalommal törölték át fertőtlenítőszeres törlőkendővel és tették ki különböző, a mindennapokban használt vegyszereknek, mint az általunk is használt kézfertőtlenítő. Az új Cat B40 4G nyomógombos telefon is IP68, IP69 minősítéssel bír, és szintén Hygiene Plus eljárással készült, ami ISO22196 minősítésnek megfelelően antibakteriális készülékházat jelent.

A Hygenie Plus specifikáció szerint a következő paramétereket és megfelelőségeket jelenti a CAT S42 H+ és B40 4G esetében:

  • Vízállóak és vízbe meríthetőek – tisztítás szappannal és fertőtlenítőszerre
  • Ellenállnak a fertőtlenítőszernek – tesztek során törlőkendővel 3000 alkalommal áttörölték
  • Ellenállnak a vegyszereknek – alkoholos áttörlés 100 alkalommal, tesztelés kézfertőtlenítővel
  • Nincs szükség tokra
  • Homok-, por- és koszállóak, IP68 és IP69
  • Katonai szabványoknak való megfelelés, MIL-SPEC 810H, ellenállnak az extrém hőmérsékletváltozásnak, erős rázkódásnak
  • Tesztelés 1,8 m-es magasságból acél felületre leejtéssel
  • Vízállóság (Cat S42 H+ akár 1,5 m-ig 35 percig, B40 akár 1,2 m-ig 35 percig)

A CAT S42 nem új készülék, a teszt erre található, a B40 4G viszont igen. A hagyományos nyomógombos kialakítású készülék 145 x 62 x 18 milliméter és 157 gramm, ebbe a házba egy 1800 mAh-s akkumulátor fért, amit Type-C csatlakozón keresztül tölthetünk. A telep egyébként egy hónap készenléti időt és 11 óta beszélgetést garantál a gyártó számításai szerint.

CAT B40 4G
CAT B40 4G

A 2,4 hüvelykes QVGA panel már egész korrekt méretűnek tekinthető, a motortérben egy Unisoc T117 lapka dolgozik, a belső tárhely pedig 32 GB-ig bővíthető microSD kártyával. Butatelefon lévén viszont nagyjából ennyi a hardver érdemi része. Jack csatlakozó van, a Bluetooth 5.0-s szabványú, akad egy 2 megapixeles képalkotó egység is, a zseblámpa pedig több, mint 100 lumen teljesítményű. A CAT S42 H+ és a CAT B40 2021 májusától lesz kapható, előbbi bruttó 104.990 forintos áron, a CAT B40 4G pedig bruttó 29.990 forintért.

Azóta történt

  • Cat B40 4G - ezüsthátú

    A Cat B40 4G a lehető legegyszerűbb, telefonálásra szánt mobiltelefon, a készülékház viszont nem csak komoly ellenállósági tanúsítványokkal, de antimikrobiális bevonattal is rendelkezik.

  • Strapakagylóval rukkolt elő a Cat

    Az S22 Flip egyelőre egy amerikai szolgáltató kínálatát színesíti.

Előzmények

Hirdetés