Androidos kézikonzollal készül a Lenovo

A Lenovo Legion szériájának új modellje nem egy mobil, hanem egy Android rendszerű kézikonzol lehet. Már, ha valóban lesz.

Hirdetés

A Lenovo egyelőre semmiféle formában nem utalt a dologra, de a hivatalos német és japán oldaluk forráskódjában megtalálható a készülék rövid leírása és négy, képre mutató link is. Ezek az információk eredetileg az idei MWC-re voltak betárazva, de a Lenovo a rendezvényen végül még csak említést sem tett a Legion Playről, ami a jelek szerint egy módosított Android rendszerrel futó kézikonzol, koncepcióját tekintve nagyjából mint a Steam Deck vagy a Nintendo Switch.


[+]


[+]

A leírás szerint a Legion Play az első androidos felhőszolgáltatás alapú kézikonzol, amelyen nem csak a PC-s játékkönyvtárunkat érjük el, de natívan képes futtatni a mobilos címeket is, illetve rendelkezik Nvidia GeForce Now támogatással is. A 7 hüvelykes, 16:9 képarányú, FHD felbontású HDR10 LCD panelt fizikai vezérlők fogják közre két rezgőmotorral és sztereó hangszórókkal, a tápellátást pedig egy 7000 mAh-s telep biztosítja. Egyelőre rejtély, hogy a Lenovo végleg letett a projektről, még mindig fejlesztés alatt áll vagy csak alkalmasabb időpontot találtak a bejelentésre.

Előzmények

Hirdetés