Android alapú internettábla Kínából

Hirdetés

A China Mobile korábban már OPhone néven bemutatott egy Android alapú, teljes érintőkijelzővel szerelt készüléket, mely nem az Open Handest Alliance által fejlesztett operációs rendszer eredeti változatát, hanem annak OPhone nevű, saját fejlesztésű mutációját használta, mely a szolgáltató TD-SCDMA 3G hálózatával is képes együttműködni. A legfrissebb információk szerint a China Mobile hamarosan bemutat majd egy 7 hüvelykes érintőkijelzővel szerelt internettáblát is, mely szintén alkalmas lesz videóhívások kezelésére, legalábbis a készüléken látható kamera és híváskezelő gombok erre engednek következtetni. A jövevény pontos specifikációja és megjelenési dátuma egyelőre nem ismert.

Azóta történt

  • Megérkezett az OMS alapú Dell Mini 3i

    Megérkezett a Dell első nHD felbontású érintőkijelzővel szerelt 3G nélküli mobilja, mely Android helyett OMS alapokon nyugszik.

  • Philips V900 Android alapokon

    A China Mobile és a Philips közösen mutatták be az nagymértékben átszabott Android rendszer köré épített Philips V900 készüléket.

  • Készül az olcsóbb Lenovo O1e

    Olcsóbb változatban is elérhető lesz az Android alapjaiból építkező OMS platform köré épített Lenovo O1.

  • Dell Mini 3i fotógaléria

    Habár a gyártó állítása szerint az Android alapú készülék csak egy prototípus, a szoftverének fejlettsége egészen másra enged következtetni.

Előzmények

Hirdetés