Android 10-et kap a 2018-as Nokia 1

Nem kell feltétlenül drágának lennie egy mobilnak, hogy rendszeres frissítést kapjon, ilyen téren a HMD-Nokia abszolút dicsérhető.

Hirdetés

Nagyon szerény specifikációval (480 x 854 pixeles kijelző, 28 nanométeres MediaTek MT6737M, 1 GB RAM, 8 GB belső tároló és 2150 mAh kapacitású akkumulátor egy kis műanyagházban), és ennek megfelelően elég olcsón mutatkozott be bő két éve a Nokia 1, ami a gyártó legolcsóbb, androidos, egész pontosan az egyszerűsített, kevesebb tárhelyet és memóriát kérő Android Go rendszerrel futó eszköze volt, még 8.1-es Oreo verzión.

Szerencsére a HMD-s Nokiát a frissítések terén dicsérni lehet, láthatóan az olcsóbb modelleket sem hanyagolják el, és nem is egy év a frissítési élettartam, a termékes igazgató, Juho Sarvikas most külön bejelentette, hogy érkezik az Android 10 is erre a készülékre.


Nálunk is járt a Nokia 1 [+]

A frissítés több hullámban érkezik, és az első hullám jól érezteti, hogy hol van nagyon komoly piaca az enynire olcsó okostelefonoknak, a teljesség igénye nélkül India, Thaiföld, Vietnam, Sri Lanka, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Kambodzsa és Indonézia szerepel a listán. A gyártó állítása szerint 10% frissül a következő 24 órán belül, 50% kapja meg július 12-éig, de biztos, hogy minden ilyen eszközön meg fog jelenni a frissítés jelző ablak, azt viszont nem tudjuk, hogy Európában mikorra várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés