AMOLED kijelzőre váltott a Garmin Vivoactive is

Bemutatkozott a Garmin Vivoactive 5 fitnesz- és okosóra.

Android és iOS kompatibilitást, vékony házat és AMOLED kijelzőt kínál a Garmin legújabb Vivoactive (vagy Vívoactive) órája, mely olcsóbban nyit, mint 2019-ben debütált MIP kijelzős elődje. Magyarországon 119 900 forintot kell fizetni majd a négy színben — elefántcsont és krémarany, kék, orchidea, fekete — elérhető Vivoactive 5-ért. A kedvezőbb árért cserébe le kell mondani például a híváskezelésről és az üzenetek órába diktálásáról, lévén nincs mikrofon vagy hangszóró a Vivoactive 5-ben, ezeket a funkciókat feláron a Venu 3-ban kaphatja meg az ember.


(forrás: Garmin) [+]

A kijelző viszont már az új Vivoactive-ban is AMOLED, egy 1,2 hüvelykes (30,4 mm), kör alakú kijelzőről beszélhetünk. 390 x 390 pixeles a felbontás, Corning Gorilla Glass 3 edzett üveg védi. A megjelenítőt látható mennyiségű káva veszi körül, a polimer anyagú óratok mérete így 42,2 x 42,2 x 11,1 milliméter, súlya 36 gramm. A szíj maradt a 22 mm-es gyorskioldós csatolásnál, az eszközzel pedig vízbe is lehet menni, lévén megvan az 5 ATM vízállósága, illetve képes úszást is rögzíteni edzésként.

Az új Garmin Vivoactive 5 kék színbenAz új Garmin Vivoactive 5 kék színbenAz új Garmin Vivoactive 5 kék színbenAz új Garmin Vivoactive 5 kék színbenAz új Garmin Vivoactive 5 kék színbenAz új Garmin Vivoactive 5 kék színben Az új Garmin Vivoactive 5 kék színben (forrás: Garmin) [+]

Megvannak a szokásos fitnesz és egészségügyi funkciók, mint az SpO2-mérés, a folyamatos szívritmus figyelés, a menstruáció ciklusok követése, Livetrack, balesetészlelés és telefonon keresztül riasztás, a lépésszámlálás, illetve van a Garmin Connect alkalmazáson keresztül virtuális edző, letölthető edzéstervek. Az óra nem meglepő módon támogatja az érintésmentes fizetéseket, adott az NFC chip és a Garmin Pay rendszer. Érdekesség, hogy az eszköz képes kerekesszékben ülők mozgását is nyomon követni, külön edzéstípusok vannak beépítve a mozgásukban korlátozottak számára.


(forrás: Garmin) [+]

Üzemidő terén a cég okosóra módban 11 napot ígér, GPS-es edzésrögzítéssel viszont csak 21 órányi folyamatos működést ígérnek. Tölteni továbbra is a Garmin saját szabványú töltőjén keresztül lehet, a csatlakozó adatátvitelre is jó. A Vivoactive 5 GPS, GLONASS és Galileo rendszereken keresztül képes útvonalat rögzíteni, de a Garmin térképeket nem kezeli. Bluetooth-kapcsolaton keresztül képes a telefonos értesítések megjelenítésére, ezen felül pedig Bluetooth segítségével képes zenét lejátszani csatlakoztatott fülhallgatón keresztül. A termék a bejelentést követően elérhető, hazánkban egyelőre rendelhető státuszban van.

Előzmények

Hirdetés