Alkalmazásbemutató: SpeedX 3D

Bizonyára sokan emlékeznek az Audiosurf című játékra, mely 2008-ban látta meg a napvilágot, a megjelenése után pedig hamarosan kultusszá vált. Egy, a reflexeket kőkeményen próbára tevő ügyességi játékról volt szó, melyben egy űrhajószerű járművet kellett irányítanunk egy sávokból álló pályán, kikerülve az aláfestő zenéhez igazpodó ritmusban érkező akadályokat. A mai kiszemeltünk nagyon hasonló koncepcióval operál, az addikciófaktora szintén magas, ráadásul mindezt a buszon is űzhetjük.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A SpeedX 3D szintén az ügyességi kategóriában indul, a játék célja, hogy végigszáguldozzunk a különféle mozgó és statikus akadályokkal végigtűzdelt pályákon. A kocka alakú pályaelemek mellett további hátráltató tényezők is akadnak: a pálya alakja hajlamos megváltozni, a különféle kapukon áthaladva pedig további kellemes dolgok történnek: többek között plazmakitörésekkel, fekete-fehér móddal és gravitációs viharral is találkozhatunk. Az irányítás a telefon szenzoraira épít, kanyarodni (azaz sávot váltani) a készülék forgatásával tudunk.

A programban három játékmód érhetető el. Az egyjátékos kampány 4 szinten keresztül 50 pályát kínál, melyek lineárisan következnek egymás után. A küldetések teljesítése során krediteket gyűjtögethetünk, melyből különféle fejlesztéseket (fegyverek, pajzsok és társaik) vásárolhatunk. A többjátékos mód Google-fiókhoz van kötve, a túlélő mód pedig azt kínálja, amit a neve mutat, mindezt 5 nehézségi fokozattal megspékelve.

A grafika rendben van, a látványvilág semmi extrát nem nyújt, egyszínű kockák között kell lavíroznunk pályáról pályára. Az effektek kidolgozására lehetett volna egy fokkal nagyobb hangsúlyt fektetni, ám így is vállalható a dolog, a szélsebes játékmenet során az ember nem nagyon foglalkozik a külsőségekkel. A zene hozza a szintet, szimbiózisban van a látványvilággal, az egyveleg hangulata a Tron filmekre hajaz.

Külön pozitívum a 3D mód, melynek kihasználásához nem szükséges autosztereoszkopikus kijelző, egy kék-piros lencsével rendelkező (úgynevezett anaglifikus) szemüveg viszont jól jöhet. A futtatásához egy androidos eszközre van szükség, mely a zöld robotos rendszer legalább 2.1-es verziójával van szerelve; mindez ráadásul ingyenes is. A letöltéshez katt ide.

Értékelés: SpeedX 3D (Android 2.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont

ingyenes

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Traffi Hunter

    A Traffi Hunter egy magyar fejlesztésű alkalmazás, mely a traffipaxok számon tartásában nyújt segítséget; iOS és Android platformon is elérhető.

  • Alkalmazásbemutató: JewelMill

    Mai tesztalanyunk egy teljes mértékben magyar fejlesztésű, androidos készülékekre elérhető alkalmazás, mely a klasszikus malomjáték alapjaira épít.

  • Alkalmazásbemutató: Modern Combat 4

    Napjaink egyik legszebb játékát próbáltuk ki, mely előremutató grafikával és Havok fizikai motorral ugrik a dobogó tetejére.

  • Alkalmazásbemutató: Pitfall!

    Az Activision által fejlesztett Temple Run klón a szintén Pitfall! névre keresztelt Atari-játék 30 éves évfordulójára készült.

Hirdetés