Alkalmazásbemutató: Cal - Calendar by Any.do

Hirdetés

Az Any.do alkalmazást bizonyára sok olvasónak nem kell bemutatni: egy díjnyertes szervezőszoftverről van szó, mely androidos és iOS-alapú készülékekre érhető el, illetve Chrome-pluginként is hajlandó tevékenykedni. Az említett program remek leginkább a felhasználói felülettel és a könnyű kezelhetőséggel nyerte meg magának a felhasználókat, az app mögötti csapat pedig nem változtatott a bevált recepten. Ezúttal viszont a tennivalók menedzselése helyett a naptáresemények kezelésére fókuszáltak.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A funkcionalitás tekintetében nincs nagy varázslat: a Cal mindent tud, amit elvárhatunk egy naptárszoftvertől (több fiók kezelése, résztvevők, helyszín, születésnapok importálása Facebook-alapon, van widget), extrákat viszont az Any.do integráláson kívül nem kapunk. Mindezt viszont olyan köntösben tálalják, hogy az embernek a földön koppan az álla. Letisztult animációk, minimális díszítés és sok kép várja a felhasználót, erősen gesztusokra támaszkodó kezeléssel megtámogatva. Az egyes napok nézeteit véletlenszerű nagy felbontású képekkel dobja fel az alkalmazás, melyek témája a beállítások között adható meg.

Alapvetően tehát egy remek felhasználói élménnyel és szemrevaló dizájnnal rendelkező alkalmazásról van szó, melyen nehéz fogást taláni. Valamelyest azonban sikerült, a csillivilli megjelenítésnek köszönhetően ugyanis elég morcos vas kell az app akadásmentes futtatásához, egy Nexus 4 készüléken például rendszeresen megakad. A másik zavaró tényező kisebb horderejű (és valószínűleg ezen sorok íróján kívül nem sokan fájlalják): az eseményekről mindenképpen kettő értesítést kapunk, az állapotsávba költöző ikon mellett ugyanis minden alkalommal megjelenik egy felugró ablak is. Utóbbi nem illik az összképbe, feleslegesen eltakarja a parancsikonokat, és egyébként is: egy jelzés bőven elég egy eseményhez.

Az alkalmazást érdemes kipróbálni, ha az ember gyakran fordul a naptárszoftveréhez. Mindent tud, amit az alap androidos kliens, ám míg a Google nem nagyon változtatta a Calendar külsejét az elmúlt években, az Any.do csapata mindezt modern dizájnnal tálalja. A program androidos és iOS-alapú készülékekre is ingyenes, előbbi esetében az alsó korlát az iOS 6 (letölteni itt lehet), a zöld robotos mobilok esetében legalább 4.0-s verziószámmal kell rendelkeznünk (beszerezni az alkalmazásboltban lehet).

Értékelés: Cal - Calendar by Any.do (Android 4.0+ / iOS 6.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (iOS / Android)

Hirdetés