Alkalmazásbemutató: Timely

A napokban olvastam a hírt, miszerint megérkezett a legjobban kinéző ébresztőóra alkalmazás androidos telefonokra. Bevallom őszintén, általában nem ez az a hívószó, amire ugrok is az alkalmazásboltba, ám most valamiért úgy álltak a csillagok, hogy adtam egy esélyt a programnak, és egyáltalán nem bántam meg: a Timely tényleg remekül mutat, mindezek mellett pedig a funkcionalitás is rendben van, a fejlesztők egy kiváló appot hoztak ki az alapvetően nem túl izgalmas témából. A Bitspin névre hallgató csapat egyébként nem új játékos, a fejlesztők kezeinek munkáját dicséri a több, mint fél milliós letöltési számlálóval rendelkező Tasks is.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Indítás után a főképernyő tárul a felhasználó szeme elé, mely három fő részre osztható; ezek értelemszerűen egyben a funkciókat is csoportokra bontják. A baloldali lapon az ébresztőink listája látható, az új riasztások felvételének módja nagyon menő (érdemes megtekinteni az alábbi videóban). Az egyes elemeket egy oldalirányú mozdulattal törölhetjük, az ébresztések mellé különféle elvégzendő feladatokat rendelhetünk (a telefon megrázása, egy matematikai probléma megoldása stb.), Ezek mellett aktiválható az úgynevezett smart rise funkció is, mely a beállított időpont előtt fél órával sül el egy halk melódiával, melyre a megfelelő állapotban (azaz alvási ciklusban) jóval könnyebben ébred fel az ember. A telefon elforgatásával szundi módba kapcsolhatunk, a készüléket felemelve az alkalmazás automatikusan csökkenti a riasztás hangerejét. Nagyon hasznos továbbá, hogy a riasztásokat szinkronizálni is lehet, amennyiben az ember több készülékre is feltelepíti az alkalmazást.

A középső képernyő az aktuális időt és dátumot jeleníti meg, itt három eltérő megjelenítési mód (egy digitális és két analóg) közül választhatunk. A jobb szélső oldalon a stopper és az időzítő érhető el, melyek hozzák az elvárt szintet, futnak a háttérben is, beépülve az értesítési felületbe.

Nem rossz tehát a funkcionalitás, ám a fenti listából számos tételt csak a fizetős verzióban kap meg az ember. Az alkalmazás igazán a grafikai megvalósítással nyűgözött le, elképesztően igényes a UI, elegáns áttűnések és folyékony animációk társulnak a működéshez, mindezt egy, a gyári Bubbles és Phase Beam élő háttérképek szerelemgyermekeként létrejött felület előtt. Ráadásul mindez témázható is, számos ponton belenyúlhatunk a megjelenítésbe, ám a színeken kívül szinte mindenért fizetni kell pluszban. Mindezek mellett egy szép és átgondolt táblagépes UI is rendelkezésre áll.

A Timely tehát igen jól ki van találva, a fejlesztők szinte minden elképzelhetőt kihoztak a témából, egyedül a különféle időzónák megadásának lehetősége hiányzik. Mint azt már említettem, számos extra funkcióért fizetni kell, ám tapasztalataim szerint az ingyenes, lecsupaszított verzió egyetlen égető hiányossága a szinkronizálás (persze ez csak több eszköz esetén játszik), nagyon jól el lehet lenni az alap kivitellel is. Ha tippelni kellett volna, hogy melyik lesz az utolsó gyári alkalmazás, amit egy külső szolgáltatásra cserélek le, valószínűleg előkelő helyen végzett volna az ébresztő, ám a Bitspin fejlesztőcsapat szépen keresztül is húzta a számításaimat, a Timely jött, látott és győzött.

Értékelés: Timely (Android 4.0.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Észkerék

    Kipróbáltuk a legendás DOS-játék androidos verzióját, mely a klasszikus hangulat mellett felhő alapú pontszám- és feladványszinkronizációt is kínál.

  • Alkalmazásbemutató: Asphalt 8

    A játékmenet terén nem sok újdonságot tud felmutatni az Airborne alcímű epizód, ám a grafika frontján igen nagy a fejlődés az elődhöz képest.

  • Alkalmazásbemutató: Dots

    Az iOS platformon slágernek számító logikai játék nemrég a Play Áruházba is betette a lábát, az androidos verzióval egy új játékmód is napvilágot látott.

  • Alkalmazásbemutató: DashClock Widget

    A mai kiszemelt egy minialkalmazás, mely a kijelzőzárba építhető, különféle információk és értesítések megjelenítésére szolgál.

Előzmények

Hirdetés