Alacsony profittal zárta 2013-at a Xiaomi

Novemberben a Wall Street Journal arról számolt be a Xiaomi tavalyi pénzügyi évét elemezve, hogy 4,3 milliárd dollárnak megfelelő forgalom után a 2010-ben alapított kínai gyártó 556 millió dollárnyi profitot tett zsebre. A Reuters azonban úgy tudja, hogy a rendkívül alacsony árakkal operáló és a terjeszkedésbe komoly pénzeket pumpáló Xiaomi (amely egy nap erejéig a 3. legnagyobb mobilgyártóvá is előlépett), jóval kevesebb profitot termelt 2013-ban.

Lei Junt a Forbes Asia a 2014-es év üzletemberének választotta
Lei Junt a Forbes Asia a 2014-es év üzletemberének választotta (forrás: Quartz)

A Reuters 56,12 millió dollárról tud (legalábbis a Kínai Értékpapír-szabályozó Bizottságnak ezt jelentette a vállalat), ami alig egytizede a Wall Street Journal által megadott összegnek. Az idei esztendő azonban várhatóan komoly emelkedést fog mutatni profit szinten is, hiszen elképesztő mértékben sikerült az Mi és Redmi telefonok eladásait növelni, sőt, a Xiaomi gyárt már fülhallgatót, televíziót, fitnesz karperecet, tabletet és légkondicionálót is, a termékpaletta pedig csak egyre bővül. Így aztán semmi meglepő nincs abban, hogy Lei Junt, a kínai vállalat vezérigazgatóját és többségi tulajdonosát (77,8 százalékban birtokolja a vállalatot, a fennmaradó részen pedig a részvényesek osztoznak) a Forbes Asia az év üzletemberének választotta.

Előzmények

  • A TENAA-nál a Redmi 1S folytatása?

    Új középkategóriás készülék járt a kínai hírközlési hatóságnál, amely tippek szerint a rendkívül sikeres Xiaomi Redmi 1S folytatása lehet.

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

  • Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

    Az egyre ismertebbé váló kínai cég is helyet kér magának a phabletek piacán. A Redmi Note korrekt hardvert és méretes kijelzőt kínál elég jó áron.

  • Rekordot döntött a Xiaomi

    Az első féléves eredményeivel messze túlszárnyalta a teljes tavalyi éves eladásait a Xiaomi.

Hirdetés