A Z Flip3 már nem drágább, mint egy normál csúcsmobil

Az összecsukható csúcsmobil eddig jócskán drágább volt, mint egy hagyományos telefon. Most már nem az.

A Z Fold3 mellett az Z Flip3 is bemutatkozott. Jogos az észrevétel, hogy Z Flip2 nem volt, ez konkrétan kimaradt azért, hogy a két hajlítható modell számozása együttesen mozoghasson innentől, tehát a Z Flip3 közvetlen elődje a Z Flip. A Foldokkal ellentétben a Flipek nem nyújtanak plusz funkcionalitást, hiszen nem egy szokásos méretű telefonból csinálunk a szétnyitással egy kisebb tabletet, hanem ugyanezt a szokásos méretű telefont hajtjuk ketté, mint korábban a kagylómobilokat, csak itt éppenséggel a kijelzővel együtt történik mindez.


[+]

A Z Flip3 sokkal komolyabb fejlődésen ment át, mint ami a Fold2 és a Fold3 között történt. Egyrészt ez is megkapta az IPX8-as védelmet (vízálló, de nem porálló), kívül a Gorilla Glass Victus üveget, valamint a Snapdragon 888-as chipsetet, de az elődhöz képest nem változott érdemben a telefon mérete, miközben a külső kijelző a korábbi 1,1 inchesről 1,9 inchesre nőtt, ezzel együtt a felbontás is 260 x 512 pixelre hízott. Ezt a méretet már alkalmasnak találta a Samsung arra, hogy ne csak widgetek és értesítések jelenjenek meg itt, hanem a összecsukott állapotban is készíthessünk szelfit úgy, hogy lehetőségünk van a lencsék közötti váltásra is.


[+]

A Samsung nagyon büszke arra, hogy az általuk eddig használt legerősebb alumínium keretet kapta meg az újdonság, amely kihajtva egy 6,7 inches, 120 Hz-es, 22:9-es képarányú, 2640 x 1080 pixel megjelenítésére képes Dynamic AMOLED 2X panelt kínál. Ilyenkor hátulra kerül a kettős kamerarendszer, ami a Z Fold3 ultraszéles és normál moduljával egyezik meg, tehát a főkamera OIS-t is kapott és mindkét szenzor 12 megapixeles felvételek készítésére alkalmas. A kinyitott Z Flip3 belső kijelzőjére is ütöttek egy 10 megapixeles szelfikamerát, itt tehát nem használja a Samsung a Z Fold3 rejtett megoldását.


[+]

Az újdonság 8 GB RAM-ot, 128, illetve 256 GB belső tárhelyet kapott, az akkumulátor 3300 mAh-s, viszont a maximális töltési sebesség csupán 15 wattos, de van vezeték nélküli megoldás is 10 wattot kínálva. A sztereó hangszórók mellett említést érdemel még az 5G hálózatokkal való kompatibilitás, valamint az eSIM támogatása, amire szükség is lehet, mert a telefonba csak egy fizikai nanoSIM mehet be.


[+]

A Z Flip3 rengeteg színben jön, a boltokban krém, zöld, levendula és fekete árnyalatokban lesz elérhető, online azonban szürke, fehér és világos rózsaszín változatban is kapható lesz a későbbiekben. Az előrendelés ezúttal is augusztus 11-én indul egy készülékbeszámítási akcióval, a 128 GB-os kiszerelés 399 990 forintért, a 256 GB-os változat 419 990 forintért vihető haza, ami jelentősen kedvezőbb, mint az elődmodell majdnem 600 ezer forintos nyitóára, gyakorlatilag a nem hajlítható csúcsmodellek szintjére hozta le a Samsung a Z Flip3 árazását, ami persze így sem olcsó és van benne kompromisszum (csak két kamera, relatív kicsi akkumulátor nem túl gyors töltéssel), ám mindenképpen egyfajta mérföldkő a hajlítható kijelzős telefonok elterjedésének eddig igencsak kurta történelmében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés