A világ első Skype funkciós WiFi telefonjai

A Skype globális internetes kommunikációs vállalat bejelentette együttműködés létesítését hardver gyártó partnerekkel az első Skype(TM) szoftvert alkalmazó WiFi telefonok szállításáról, amelyek lehetővé teszik internetes telefonhívások bonyolítását útközben. A Skype azzal, hogy lehetővé teszi internetes hívások bonyolítását számítógép nélkül is, felszabadítja a felhasználókat számítógépük használatának kényszerétől és egyúttal pénzt takarít meg számukra.

- Meg akarjuk adni az embereknek a szabad mozgás lehetőségét beszélgetések lebonyolítása közben és elérhetővé kívánjuk tenni számukra a Skype szolgáltatásait bárhol is legyenek, akár számítógép előtt, akár odahaza, vagy akár az irodában - jelentett ki Stefan Oberg, a Skype hardverfejlesztési igazgatója. - Az embereknek most lehetősége nyílik vezeték nélküli internetes telefonhívások bonyolítására úgy, hogy számítógép nélkül is élvezhetik a Skype költségtakarékos szolgáltatását és jó hangminőségét.

A WiFi telefonok pompás lehetőséget nyújtanak az otthoni, irodai vagy például egyetemi csatlakozási pontok (hot spots) telefonálásra való igénybe vételéhez. Az installált Skype szoftverrel és egyszerű kezelőfelültettel rendelkező Skype WiFi telefonok könnyű használhatóságot és az internetes hívások bonyolításának szabadságát kínálják számítógép igénybe vételének szükségessége nélkül. A WiFi telefonokkal lehetőség nyílik hívások kezdeményezésére bármely nyilvános kapcsolódási pont (hot spot) környezetéből a világ bármely szegletében teljesen ingyen, vagy vezetékes, illetve mobil számra tárcsázva alacsony Skype díjak ellenében.

A most bejelentett következő négy WiFi telefon teszi lehetővé Skype szoftverrel internetes hívások bonyolítását:
- Belkin WiFi Phone for Skype (F1PP000GN-SK);
- Edge-Core WiFi Phone for Skype (WM4201);
- NETGEAR WiFi Phone for Skype (SPH101);
- SMC Wi-Fi Phone for Skype (WSKP100)

Az új WiFi telefonok felhasználói kezelő felülete éppen olyan egyszerű és jól kiismerhető mint a Skype számítógépes kezelő felülete. A Skype felhasználói maguknál tarthatják címlistájukat is és ellenőrizhetik ki csatlakozik közülük az internethez.

Az egyszerűen használható készülékek minden szükséges feltétellel bírnak ahhoz, hogy csatlakozzanak bármely olyan személyes, vállalati vagy nyilvános WiFi hálózati ponthoz, amely nem igényel böngésző azonosítást. A telefonok beállítása és használata meglepően egyszerű és automatikusan szinkronizálják a Skype ügyfélszámlát és a címjegyzéket. A készülékek támogatnak minden elterjedt WiFi protokollt, beleértve WEP, WPA, és a PSK támogatású WPA2 protokollt.

A Skype kommunikációs funkcióit a mobilitás előnyeivel egyesítő Skype Certified WiFi telefonok 2006 harmadik negyedévétől lesznek kaphatóak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés