A vártnál jobban teljesített a Nokia

Hirdetés

Ismét veszteséges negyedévet zárt a Nokia, ám a cég forgalma messze túlmutatott a túlságosan is pesszimista előrejelzéseken. A finn gyártó a júliustól szeptemberig tartó negyedév során összesen 89,9 millió hagyományos mobiltelefont értékesített, mely a piaci elemzők 67 milliós várakozásait mintegy 23 millió darabbal múlta felül. Pénzügyi téren szintén a vártnál jobban alakultak az eredmények, hiszen a 13 százalékos éves szintű visszaesés ellenére a cég árbevétele 8,98 milliárd euró körül alakult, míg az elemzők csupán 8,66 milliárd euró körülire számítottak. Az elmúlt negyedév során leszállított 106,6 millió készülékből már csupán 16,8 millió volt okostelefon, mely az előző negyedévhez képest százezres emelkedést jelent, de éves szinten a visszaesés 38 százalék körül alakult. A finn gyártó nettó vesztesége az előző negyedéves 487 milliós szintről 71 millió euróra csökkent, miközben a szakértők többsége legalább 229 milliós veszteséggel számoltak. A finn gyártó várakozásai szerint a karácsonyi negyedév sokkal kedvezőbben alakulhat, hiszen a Windows Phone termékpaletta révén új rétegeket is képes lesz megcélozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Apple: Kevesebb iPhone, több iPad

    Újabb rekord negyedévet zárt az Apple, ám ezúttal a legnagyobb sikert az iPad és a frissített Mac vonal jelentette.

  • Nokia 603: NFC, CBD, Belle és microSIM

    Méretes CBD IPS kijelzővel, korlátlan navigációval, NFC modullal és HSPA+ átviteli képességekkel érkezik a sokszínű Symbian Belle mobil.

  • Nokia N9 - az első mohikán

    És az utolsó mohikán is egy személyben, hiszen nem kizárt, hogy a világ egyetlen kereskedelmi forgalomba került MeeGo rendszerű telefonjáról van szó.

  • Nokia 700 - aprócska szépség

    Első látásra beleszeret az ember a finnek legújabb okostelefonjába. Aztán elkezdi használni és rájön, hogy sajnos most sem minden fenékig tejfel.

Hirdetés