A TeleAtlas autója Budapesten

Azon olvasóink számára, akik figyelemmel követik a navigációs piacot, a TeleAtlas neve ismerősen cseng. Ez az a cég, amely sok eszközköz biztosítja a jó minőségű térképeket Európa szerte. Sajnos a magyar térkép meglehetősen hiányosnak bizonyult, főleg a NaviGate Kft által készített, és elsősorban az iGO és a Garmin termékekben használt térképekkel szemben.

Mivel Magyarország nem tartozott a cég fő célországai közé, így a térképek frissítését, a pontosság növelését sokáig nem tartották a prioritási lista elején. Az utóbbi időben azonban történt valami, azt tapasztaltuk, hogy a térkép rengeteget fejlődött.

Ezekre ma délután konkrét példát is láthattunk: a cég kamerákkal felszerelt furgonja fél hat magasságában a Budai alsó rakparton haladt észak felé. A Margit hídnál felhajtott a Bem rakpartra (mivel az alsó rakpart még mindig zárva van), majd a híd után visszagurult az Újlaki rakpartra. Sajnos itt szem elől tévesztettük.

Ilyen autó volt...

Mivel a teljes útvonalat 40-50 km/h sebességgel teljesítette (ott is, ahol 70 km/h a megengedett legnagyobb sebesség), így egyértelműen megállapíthatjuk, hogy a fedélzeti eszközök dolgoztak az autón. Szép nagy, nem túl őszinte mosolyú autósort gyűjtött be maga után.

Ki merre látta?

Hirdetés