A Sony szerint idén nyereséges lesz a mobilos üzletáguk

Ez azért meglepő, mert eddig leginkább veszteséges volt.

Noha a Sony az idei év második negyedévében 100 ezer darabbal kevesebb telefont szállított le, mint egy évvel korábban, a 800 ezres darabszám mégis bizakodásra ad okot, hiszen a koronavírus miatt a legtöbb gyártó komoly visszaesést volt kénytelen elkönyvelni. A Sony-nál azonban úgy kalkulálnak, hogy a csökkenés ellenére a mobil üzletáguk idén nyereséget fog termelni, ami hosszú idő után az első olyan év lenne, amikor ez megtörténik. Azt persze az előrejelzést kommunikáló közlemény nem részletezte, hogy ez a profit mekkora lehet.


[+]

Ugyanakkor viszont az előző negyedévhez képest megduplázta a japán óriás a leszállítások számát (figyelem, ez továbbra sem azt jelenti, hogy ezt a mennyiséget el is adták, hanem csak azt, hogy a gyárból kiment a partnerekhez), ami valóban bizakodásra ad okot, illetve a Sony-nál úgy gondolják, hogy a belépő szintű ás középkategóriás termékekről a felsőbb árszegmensű telefonok felé tolódik el a kereslet, márpedig a Sony nagyon régóta nem készít igazán olcsó mobilokat.

[+]

Az új Xperia készülékcsalád azonban a második negyedévben lépett piacra, ez nyilván magyarázza a növekvő darabszámot. Hogy a cég előrejelzése mennyire válik be, arra majd csak a következő év áprilisában kapunk majd választ, hiszen ekkor fogják közzétenni a 2020-as eredményeket, ugyanakkor úgy tudni, hogy a Sony a következő időszakban lefelé is bővíteni kínálja az Xperia család kínálatát annak érdekében, hogy növelni tudja a darabszámot és a piaci részesedését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés