A Nokia új számlázóprogramot mutatott be

A kártyás előfizetők tömeges megjelenése és a hálózatok konvergenciája miatt a számlázási rendszerek jelentős átalakuláson mennek át. Erre reagálva a fejlett számlázási megoldások szállítójaként ismert Nokia a fejlett Unified Charging Suite-tal (egységesített számlázási szoftvercsomag) kívánja megszilárdítani kivívott pozícióját.

Hirdetés

„Hatalmas változások elé nézünk a számlázás terén” mondta Mika Vehviläinen, a Nokia Networks üzletágának alelnöke és igazgatója. „A következő egymilliárd ügyfél nagy része kártyás előfizető lesz, ez pedig nagy feladat elé állítja a szolgáltatókat, akiknek az előfizetői információkat folyamatosan naprakészen kell tartaniuk. Ilyen számlázási környezetben az élőben történő számlázás abszolút létszükségletté válik. Ezzel egyidejűleg a hálózatok konvergenciája is arra kényszeríti a szolgáltatókat, hogy a különböző módon elérhető hálózatok igényeinek megfelelve áthangszereljék számlázási rendszereiket. A hálózatba szervesen integrált, online számlázási rendszerre van szükség annak érdekében, hogy akár másodpercenként a szolgáltatás elérésének módjától függetlenül pontos és összehangolt számlázási információ álljon a szolgáltató rendelkezésére.”

„A Nokia felkészült arra, hogy segítséget nyújtson a szolgáltatóknak a technológiai átállás során” folytatta Vehviläinen. „Értékesítés-központúságunkkal, a jövő termékeinek fejlesztésére szánt még több forrással, és már meglévő, erőteljes megoldásunkkal a megfelelő helyzetben vagyunk ahhoz, hogy tovább terjeszkedjünk ezen a területen, és jelentősen növeljük a számlázási rendszerek piacán szerzett részesedésünket.”

A Nokia a londoni Számlázási és információ-kezelési rendszerek rendezvényen kampányának első kézzelfogható lépéseként bemutatta a Nokia Unified Charging Suite 2.0-t. Az egységesített számlázási programcsomag a Nokia kényelmesen használható számlázási megoldása, amellyel a szolgáltatók rugalmasan elintézhetik számlázási feladataik egész sorát. A megoldás biztosítja a szolgáltatók számára fontos, valós idejű információkat ügyfelük aktuális kártyás egyenlegéről – ilyen információval a jelenlegi, informatikán alapuló szolgáltatói háttérrendszerek nem szolgálnak.

A Nokia egységes számlázási programcsomagnak köszönhetően a szolgáltatók ugyanazokat a számlázási folyamatokat alkalmazhatják függetlenül attól, hogy előfizetőjük kártyás vagy számlás rendszerben fizet, hang-, vagy adatszolgáltatást használ, és vezetékes vagy mobilhálózaton keresztül éri el a szolgáltatást. A számlázás alapját a hozzáférés módszere vagy a tartalom képezheti.

A szoftvercsomag második kiadása új, karcsúsított és nyílt architektúrát tartalmaz, emellett az egyszerű telepítéshez hasonló funkciók révén a működési költségek terén jelentkező megtakarításokat, illetve a célzott szolgáltatáskínálatnak, a bónusz-, és hűségprogramoknak köszönhetően megemelkedő ügyfelenkénti átlagos bevételt (ARPU) eredményez. A közös díjszabásnak, számlának, és a megegyező üzleti logikának köszönhetően egybeolvadó számlázási szolgáltatások kínálhatók. A szolgáltatók a teljes egészében áttekinthetővé váló ügyfélkörük révén egyedülálló betekintést nyernek felhasználóik telefonhasználati szokásaiba, és a megszerzett ismeretekkel ügyfeleik igényeit messzemenően kielégítő szolgáltatásokat hozhatnak létre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés