Hirdetés

A Nokia bemutatta a Sensor nevű alkalmazást

Hirdetés

A Nokia Symbian 7.0 és ennél újabb operációs rendszert futtató, Series60 platformot használó készülékeire telepíthető a finn cég új fejlesztése, amely a Sensor nevet kapta. Az alkalmazás a Bluetooth vezetéknélküli technológia segítségével ismerkedési lehetőséget biztosít a felhasználóknak.


A Sensor számára 1,3 megabájtnyi szabad memóriára van szükség. A szoftver a Nokia oldaláról díjmentesen tölthető le, és használatáért sem kell pénzt fizetni. Jelenleg 12 nyelven érhető el az alkalmazás, de magyar verzió még nem készült.


A Sensor elindítása után a felhasználó elkészítheti saját profilját. Ez egy fényképből és némi szöveges információból tevődhet össze. Ezek után lehetősége van körülnézni, hogy a Bluetooth hatósugarán belül van-e másik Sensor felhasználó is. Ha van, akkor annak profilját megnézheti, és küldhet neki üzenetet is, ami - miután szintén Bluetooth segítségével történik - ingyenes.


Forrás: www.nokia.com


A Sensor tárolja az eddigi profilokat és üzeneteket, és természetesen arra is van lehetőség, hogy képeket és hangokat is átküldözgessünk. A Sensor használójának telefonszáma rejtve marad, kölcsönös szimpátia esetén üzenetben értesíthetik egymást.


A Nokia oldalon levő demo nagyon romantikus. Egy szórakozóhelyen szülinapját ünneplő leányzó a Sensor segítségével ismerkedik meg egy taggal, akivel ugyanazt a DJ-t kedvelik. Az ötlet nem új, Bluetooth segítségével eddig is voltak hasonló probálkozások. A Sensor csak annyival nyújt többet, hogy ezeket rendezett, kezelhető formában nyújtja a felhasználó számára.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés