Hirdetés

A Neo zenekar a szabad zene és az iPhone mellett voksol

Mivel az elmúlt napokat a djuice-nak köszönhetően az Orfűn megrendezett EFOTT fesztiválon töltöttem, gondoltam, hogy publikálok valami olyan anyagot is, melyhez a Mobilarena olvasói nincsenek hozzászokva. Nem kell megijedni, nem lesz belőlünk bulvárlap és a celebekkel sem fogunk foglalkozni, de újonnan indult blogunkban reményeim szerint még elfér egy efféle, kissé talán "különlegesnek" mondható írás. A fesztiválon fellépett hazánk egyik legismertebb elektronkus zenekara, a Neo, akiknek legújabb albuma ingyenesen tölthető le a djuice oldaláról, ami már önmagában is elég apropót jelentett ahhoz, hogy elbeszélgessek a srácokkal a zene jövőjéről. Persze némi személyes indíttatásom is volt, kollégáimmal együtt szeretem a Neo zenéjét (melyet valószínűleg olvasóink is jól ismernek, mivel több videónknál is aláfestő zeneként funcionáltak), ezért külön örültem, hogy egy kicsit beszélgethetek a zenekar két tagjával, Milkovics Mátyással és Kőváry Péterrel.

Vak sötétben beszélgettem a Neo zenekarral
Vak sötétben beszélgettem a Neo zenekarral

Az interjú apropóját tehát elsősorban a teljesen ingyenesen letölthető Six Pixels lemez, illetve az azután kapott aranylemez díj adta, de a beszélgetés elég hamar elkanyarodott a telekommunikáció irányába. Kiderült, hogy a zenekar tagjai bizony nagyon is képben vannak a mobiltelefonokkal és az operációs rendszerekkel kapcsolatban, ami bevallom őszintén, nem kis meglepetésként ért. Pár perc után már iPhone-ról, felhasználói interfészekről, előnyökről és hátronyokról beszéltünk, aminek hála nem kellett idióta kérdéseket feltennem arról, hogy a zenekar tagjai vajon küldenek-e MMS-t szeretteiknek, vagy sem, az interjú "magától" is olyan irányba ment, hogy tökéletesen megállja a helyét oldalunkon. Egy dolog hibádzik csupán, a videófelvétel minősége: az anyagot egy szinte teljesen sötét helyen vettük fel, ahol ugyanis fény volt, ott nagy volt a hangzavar és még több az ember, ezért kénytelenek voltunk a csendes sötétbe menekülni. A szemcsés képért tehát elnézést kérek, a hang viszont tökéletes, érdemes tehát meghallgatni, hogy mit gondol a Neo a szabad zenéről és az iPhone-ról.

Aki eddig nem ismerte a Neo zenéit, az ide kattintva jobban is elmélyedhet bennük; aki pedig szeretné letölteni a Six Pixels nevű albumot, az errefelé kattintgasson.

Bocha

Azóta történt

Előzmények

  • A djuice az EFOTT-on

    Masszázs sátor, ingyen internet, pihenő rész és gumióvszer az ország egyik legnagyobb fesztiválján.

  • djuice blog: Indulunk!

    Közösségi események, koncertek, interjúk, vállalati felelősségvállalás, tarifák, készülékek és más érdekesség egy helyen.

  • Megújult a djuice

    A Mobilarena véleménye a Telenortól külön vált djuice-ról és annak társadalmi programjáról.