Hirdetés

A Mobile Meeting után...

Megcsináltuk - mi ezt éreztük tegnap este fél 10 tájékán, amikor a Mobile Meeting 2010 helyszínéről a jelenlévők zöme már a kabátjáért állt sorban, a gyártók pedig összecsavargatták a roll-up molinókat az asztalok mögött.

Első alkalommal szerveztünk ekkora összejövetelt, nagyon sok munka volt vele, az utóbbi pár napban az alvás sem tartozott szervesen az életünkhöz, de úgy gondoljuk, hogy megérte. Igazából nem számoltuk, hogy mennyien voltatok, csak azt tudjuk, hogy elképesztően sokan - többen, mint vártuk. A rendezvényterem csurig megtelt, fél hattól a bejáratnál a sor kilógott az utcára, a regisztrációt ellenőrző lányok megállás nélkül dolgoztak, de hatra mindenki bejutott, aki akart.

Hirdetés

A gyártók felcsicsázták az asztalaikat, a nép leült a székekre (akinek jutott), aztán Bochával bemutattuk a kamu oldalt, ami okozott némi derültséget, majd jött a számunkra legfontosabb rész. Egy videóval bemutattuk magunkat, az elmúlt éveket és az új dizájnt. Itt is van:

Ezt követően a gyártói előadások következtek, sorrendben a HTC, az LG, a Motorola, a MyPhone és a Sony Ericsson. Ezekről részletesebben is írunk hamarosan egy komplett cikkben - mert a Mobile Meeting 2010-ről bőven lehet mit írni.

Az új oldalról, az új funkciókról is hamarosan publikálunk valami összeszedettebb anyagot, ott majd lehet kommentálni mindent, ez a bejegyzés inkább a hangulatról és az élményről szól. No meg a tapasztalatokról, mert akármennyire is igyekeztünk, nem volt 100%-os a dolog, bár reméljük, hogy ez nem tűnt fel mindenkinek...

Szívtunk a nettel. A ház lokális hálózata nagyjából működött, de két mobil routert is hoztunk, hogy a HSDPA-ból megosztott netet csináljuk - csak a rendezvény helyszínén nem volt sem T-Mobile, sem Vodafone 3G. Úgyhogy EDGE hálózaton küzdöttünk. Emiatt a tervezett livestream sem lépett életbe és az olvasói tudosítások is akadoztak, pedig lelkes jelentkező volt bőven. Még egy dologgal számoltuk el magunkat, a bár közel sem hozta azt a fogyasztási volument, amit 300 emberre kalkuláltunk. A hangtechnikával is szívtunk az elején, a drótos és vezeték nélküli mikrofonok összevesztek egymással, a PC-ről jövő jel túl hangos, vagy túl halk volt, de reméljük, hogy minden másban sikerült odatennünk magunkat.

Pár apró momentumot még kiemelnék. Renwick, a HWSW szerkesztője viccesen megjegyezte, hogy a bejutáskor olyan volt, mint Barcelonában a Microsoft sajtó előtt. Egy olvasónk Kárpátaljáról jött (ukrán útlevéllel, ahogy kell), és megtalált minket, hogy az Nokiájával csináljon velünk közös fotót, frankón el voltam érzékenyülve. Polacheck mester - bár már csak tiszteletbeli Mobilaréna szerkesztő - fáradhatatlanul csavargatta a potmétereket, hogy értékelhető hangerőt adjon az előadások alá. Eljöttek olyan emberek, akik nem olvasók, de rég láttam őket, korábbi kollegáim egy multitól, remélhetőleg jövendő sógorom is beugrott, itt volt az az újságíró, akitől nagyon sokat tanultam és tanulok (kösz Gábor!), Pheke is megjelent (korábbi rádiós műsorvezető kollegánk), lejött az iStyle vezetője is, nem kiállítóként, hanem magánemberként, sőt, a két eddigi Mobilshow egyik főszervezője is felbukkant a hallgatóságban.

Úgy néz ki, hogy sokkal több helyre jutott el a rendezvény híre, mint hittük. A PH stáb is elszórtan felbukkant, Parci, Racecam, Pompi, bolondember, Orsee, Panther, napos mind itt voltak. A végén még 10-15 hardcore arccal átugrottunk a közeli Darshanba egy kicsit iszogatni, de én ekkora már olyan fejfájással voltam megterhelve, hogy hamar leléptem.

Mit lehet még ide írni? Egy ordas nagy köszönetnyilvánítást. A stáb nevében köszönjük mindenkinek, aki itt volt. A gyártók szinte nem is hitték el, hogy ennyi embert össze tudtunk csődíteni, akik olyan mennyiségű és mélységű kérdéseket tettek fel, hogy még a műszakilag kiválóan felkészült kollegák is megizzadtak a válaszban. A ti érdemetek elsősorban, hogy a kiállítók úgy mentek haza, hogy azt mondhatták: ők erre nem is számítottak, ilyen sok, közvetlen, őszinte és fontos feedbacket évek alatt sem szednek össze más csatornákon, arról nem is beszélve, hogy mennyien döntöttétek el itt, hogy milyen lesz a következő telefonotok. Köszönjük a gyártóknak, hogy elhitték nekünk előre, hogy ez egy frankó rendezvény lesz, azt hiszem, hogy ezt igazoltuk is. És köszönjük a PH stábnak, Parci, Panther és napos is rengeteget prögött azon, hogy időben készen legyünk mindennel. Bocha óriásit melózott a héten, úgyhogy szusszanunk egyet, s immáron az új oldalra elkezdenek felkerülni a tartalmak, abban a mennyiségben és minőségben, amiben megszokhattátok.

Bog

Azóta történt

Előzmények

  • Mobile Meeting 2010

    Összeállt a végleges program, most már csak aludni kell egy párat.

Hirdetés