A középkategóriás készülékekre van kereslet

Az idei első negyedévben a Samsung és a Xiaomi szállította le a legtöbb androidos készüléket, hat modellel dominálják a top ötöt.

A világ hat legnépeszerűbb, Androidot futtató készüléke közé mindössze egy, úgynevezett szuperprémium modell tudott bekerülni, amivel harmadik helyen a piac 1,7%-át fedi le. A tavalyi megegyező időszakban szintén a Samsung delegált csúcsmodellt a Galaxy S10+ formájában a top ötbe, amit az idei első negyedévben a Galaxy S20+ váltott.


[+]

A Samsung további négy készülékkel képviselteti magát és úgy tűnik, 2,3%-os piaci részesedéssel a Galaxy A51 volt a világ legnépszerűbb eszköze 2020 Q1-ben, amit a Xiaomi Redmi 8 követ a második és a Redmi Note 8 az ötödik helyen. Közéjük ugye az S20+ és a Galaxy A10s ékelődött be, a sort pedig a Galaxy A20s zárja. Az elemzők szerint a mobilszegmens a poszt-premium stádiumban van, amit a csúcskészülékek eladásainak csökkenése jellemez. A fogyasztók a prémium ajánlatok helyett a legjobb ár/érték arányú megoldásra mennek.

Előzmények

  • Samsung Galaxy A51 - kamera által homályosan

    A Galaxy A50 utódja nem sok újdonságot tud felmutatni, de eleve megfelelő alapokra építkezve bizonyos szempontból kiforrottabb és teljesen up to date megoldás lett.

  • Redmi Note 8T - T-modell

    Remek készülék folytatja a Redmik sikerszériáját, aminek egy tulajdonsága sem eredeti, az ára mégis emlékezetessé teszi.

  • Redmi 8 - nyolcadszorra is

    Továbbra is zseniális üzemidő és korrekt hardveres felhozatal jellemzi az itthon is elérhető olcsó Redmit, végre Type-C-s felület jutott a jack mellé, de a legtöbb ismert kompromisszum továbbra is él.

Hirdetés