A holland Amazon nem várta meg a Samsung bemutatóját

Élesedett a Galaxy Z Fold 4 termékoldala a holland Amazonon, közben a hét közepére várt hajlíthatókról fotók kerültek fel Twitterre is.

A Samsung szerdán tart nagyobb bemutatót, amin a Galaxy termékcsalád frissül új eszközökkel. A holland Amazon a bemutató előtt élesítette a termékoldalát az egyik várható készüléknek, így a Galaxy Z Fold 4 méretei és pár szoftveres újdonság is lelepleződött idő előtt. Kezdjük a külsőségekkel: a Fold 4 összecsukva 155,1 x 67,1 x 15,8 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, ami kinyitva a belső nagy kijelzőt 155,1 x 130,1 x 7,9 milliméterre változik. A külső kijelző szélesebb, a 6,2 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X panel 23,1:9 képaránnyal rendelkezik majd, korábban 25:9-es külső kijelzője volt a Foldnak. Ezzel együtt a belső kijelző is változik, a 7,6 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X panel 21,6:18 képarányt vesz fel, korábban a Samsung 5:4-es belső kijelzőkkel dolgozott.

A véletlenül élesített termékoldalt azóta deaktiválták.
A véletlenül élesített termékoldalt azóta deaktiválták. (forrás: 9to5Google) [+]

A külső és a belső megjelenítő körül is vékonyabb keret várható. Kívül marad az apró pöttybe lyukadó előlapi kamera, belül pedig a kijelző alá elrejtett, ám a SamMobile információi szerint a dél-koreai cég megoldotta, hogy 40%-kal sűrűbben üljenek a pixelek a kameraszenzor felett (94 ppi az elődben, 132 ppi állítólag az új modellben), így az jobban eltűnjön és kevésbé zavarjon be a tartalomba. Teljesen nem lesz láthatatlan, ezt az Amazon által kiszivárogtatott promóciós anyagok is bizonyítják, halvány pöttyként látható marad a szenzor.

Osztott kijelzős mód és tálca a Z Fold 4-en.Osztott kijelzős mód és tálca a Z Fold 4-en. Osztott kijelzős mód és tálca a Z Fold 4-en. (forrás: 9to5Google) [+]

Amit szintén bizonyítanak az Amazon anyagai, hogy a Samsung folytatja a kinyitható mobilja speciális szoftveres funkciókkal való ellátását. Az Android 12L-hez hasonló módon alulra kitűzhető tálca, osztott megjelenítésben több böngésző ablak, valamint táblagépes megjelenítésben működő levelezőprogram látható a képeken, alul a megnyitott alkalmazásokkal.

Az S Pen tárolására szolgáló tok tolltartója átkerült a zsanér mellől a hátlapra.
Az S Pen tárolására szolgáló tok tolltartója átkerült a zsanér mellől a hátlapra. (forrás: 9to5Google) [+]

Az új telefon támogatni fogja az S Pen érintőtollakat, a toll tárolására némileg szofisztikáltabb megoldást ad majd az idei változathoz készülő tok, mint a tavalyi, a zsanér mellől ugyanis átkerül a hátlapra az S Pen tárolója.

A Fold 4 a @Noh_tech által Twitteren közzétett fotókon.A Fold 4 a @Noh_tech által Twitteren közzétett fotókon.A Fold 4 a @Noh_tech által Twitteren közzétett fotókon.A Fold 4 a @Noh_tech által Twitteren közzétett fotókon. A Fold 4 a @Noh_tech által Twitteren közzétett fotókon. (forrás: 9to5Google) [+]

Egy Noh_tech nevű Twitter-fióknak hála a Fold 4 és a Flip 4 kék színű változatai is láthatók, a fotók pedig azt engedik sejtetni, hogy némileg kisebb lesz a gyűrődés a kijelzőben az elődökhöz képest. A kagylótelefon Flip esetén biztosan, a könyvként kinyitható Foldnál a képek tanúsága szerint moderáltabban.

A Flip 4 esetén jóval egyenletesebbnek tűnik a kijelző síksága, mint a Foldnál.A Flip 4 esetén jóval egyenletesebbnek tűnik a kijelző síksága, mint a Foldnál. A Flip 4 esetén jóval egyenletesebbnek tűnik a kijelző síksága, mint a Foldnál. (forrás: 9to5Google) [+]

Előzmények

Hirdetés