A Fülöp-szigeteken már kapható a Fonepad 7

Az Asus tavaly szeptemberben mutatta be a GSM hanghívások kezelésére is alkalmas, Intel processzorral szerelt héthüvelykes táblagépét, mely a 149 eurós kezdőárának megfelelő műszaki paraméterekkel érkezett. A tajvani gyártó azonban nemrég úgy érezte, hogy a nagyjából 45 000 forintos vételár is még sok lehet néhány régióban, ezért egy jóval gyengébb hardverrel érkező „lite” változatot is előhúzott a tarsolyából továbbra is FonePad 7 néven, ám FE170CG modellszámmal. A készülék jelenleg a Fülöp-szigeteken kapható, ahol 5995 fülöp-szigeteki pesóért, vagyis nagyjából 30 000 forintért került a boltok polcaira.

Az új változat természetesen már csak az abszolút minimumot hozza, hiszen 7 hüvelykes megjelenítőjének felbontása 1280 × 800 képpontról 1024 × 600 képpontra csökkent, mely felett a HD kamera helyét csupán egy VGA felbontású szenzor vette át. A hátlapi 5 megapixeles autofókuszos kamera helyett szintén csak egy fixfókuszos 2 megapixeles modul került beépítésre, de szerencsére a motorháztető alatt megmaradt az 1,2 GHz-es Intel Atom Z2520 Clover Trail+ processzor 1 GB RAM és 4 vagy 8 GB belső tárhely társaságában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Fotókon a Padfone S

    A június elejére tervezett hivatalos premier előtt lencsevégre kapták az Asus legújabb okostelefon-táblagép hibridjét.

  • Készül a ráncfelvarrt Fonepad 7

    Az elődjével teljesen azonos megjelenésű ASUS táblagép belsejében már az Intel 64 bites négymagos Atom processzora teljesít szolgálatot.

Előzmények

Hirdetés