66 wattos töltés és Snapdragon 8 Gen 1 a Huawei Mate 50-ben

A kínai hatóságoktól megkapták a telefonok az engedélyeket, így ismert a töltés sebessége és a telefonok által használt SoC típusa.

Hirdetés

Korábban arról volt szó, hogy a Huawei a Kínában szeptember 6-án bemutatásra kerülő Mate 50-es okostelefonjaiban is marad a Qualcomm Snapdragon 888-as rendszerchipjénél, amit korábban már használt a cég, viszont az 5G képességek nélkül. Ezt az értesülést cáfolja a kínai engedélyeztetési hatóság (CCC) adatbázisa, melybe három Mate 50-es okostelefont, vélhetően a Mate 50-et, a Mate 50 Prót és a Mate 50 RS-t vettek fel. Ezek a Qualcomm újabb, Snapdragon 8 Gen 1-es lapkáját használják, várhatóan 4G-re szorítkozva adatkapcsolati téren.

A Huawei Mate 50-es széria a CCC engedélyeztetett adatbázisában.
A Huawei Mate 50-es széria a CCC engedélyeztetett adatbázisában. (forrás: GSMArena) [+]

A CCC adatai megerősítik a gyorstöltést is, a három mobil állítólag 10 wattal, 40 wattal, vagy leggyorsabb esetben 66 wattal tud majd tölteni. A készülékekről korábban pár renderképet már láthattunk, viszont azóta szóba került egy Lite modell létezése is Mate 50E néven, állítólag ez a középkategóriás eszköz a Snapdragon 778G köré épül majd. A csúcsmodellek kapcsán pedig új pletyka a változtatható apertúra a főkamerában. A Samsung az S9-ben és az S10-ben csinált ilyet, a Sony pedig az Xperia Pro-I telefonjában engedi,  hogy manuálisan vagy a szoftver által ideálisnak ítélt időpontban automatikusan változzon az F-érték. Arról, hogy a Huawei megoldása miként nézhet ki, a Let’s Go Digital közölt grafikát:

Így épülhet fel a Mate 50-esek változtatható epertúrájú főkamerája.
Így épülhet fel a Mate 50-esek változtatható epertúrájú főkamerája. (forrás: GSMArena / Let's Go Digital)

A szeptember 6-i bemutató csak a kínai startot foglalja magában, a mobilok nemzetközi elérhetőségéről vagy a globális bemutató időpontjáról egyelőre nem tudunk semmit. Semmit azon kívül, hogy a Huawei korábban azt ígérte, még ősszel jön az új Mate.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés