2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

12,1%-ra nőtt az Oreo részessedése

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Android Developers

Egy ideje nem láttunk Android-statisztikákat, most azonban ismét publikált a Google: a többség továbbra is Nougatot használ.

A Google korábban menetrendszerűen, szinte pontosan havonta közölte az aktív Android-eszközökkel kapcsolatos statisztikákat, most azonban egy hosszabb szünetet tartottak, május 7-ei után július 23-ai adatokkal frissítették a publikus adatbázist. Ez a 11 hét elég is volt arra, hogy az Oreo duplázzon, a korábbi 5,7%-os értékből 12,1% lett, míg a Nougat alig változott, 30,8%-ot mutat fel ebben a hónapban.


[+]

Az aktív készülékek 23,5%-án még mindig Marshmallow fut, de a 2014-ben bemutatott Lollipopnak is van még egy 20,4%-os felhasználói tábora. A KitKat részesedése 9,1%, a Jelly Bean, az Ice Cream Sandwich és a Gingerbread viszont értelemszerűen csak nagyon kevés, aktív eszközökön fut. Az Oreo részesedései az első néhány hónapban szinte aggasztóak voltak, mostanra azonban behozta annyira a lemaradást, hogy azt mondhatjuk: androidos viszonylatban átlagos elterjedtséget ért el az évfordulójához erősen közeledve. Ebben persze az Oreo Go, az Android One-kütyük és a Project Treble is szerepet játszhatnak.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.