Hirdetés

Aktív témák

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Széltoló #1686 üzenetére

    "ahogyan az rts-t követem"

    na jó, de Kedves Királyfi! :DD

    Igen, észrevehetően leromlott egyes AVIVA alapok dinamikája. Tavaly augusztusban Indiai alapjuk UNIQA indiai alapjával vetekedett. Most szerintem UTAF (under the ass of frog), de nagyon. Valahogy konzervatívak lettek. Ettől függetlenül még mindig édemes figyuzni őket.

    Én néha azért rápillantok arra is, hogy mi a különbség a hasonlónak hihető de különböző termékben lévő alapok közt. A UNIQA kínai kicsit más mint az AVIVA kínai.

    Azt is érdemes tudni, hogy a Brokernet új alapkezelője a biztosítóktól és a magyar tőkepiac szereplőitől óriási agyakat szív el. Ezért már azt is érdemes nézni, hogy melyik biztosító melyik bef alapján van rajta a QUANTIS (Brokernet) védjegy. Ezekben az esetekben már vagy teljes egészében a QUANTIS legjobb szakembereinek a tudása van abban az alapban.
    Csak két jó példa: GENERALI alapjait azért nem szerettem, mert szörnyű konzervativizmust tükröztek (gyengén teljesítettek a részvénytúlsúlyosak is). Tavaly november óta 1-2 megtáltosodott, senki nem értette. Aztán jött a bejelentés - QUANTIS kezelte.
    Ugyanígy sok termékben nem volt "all time high" jellegű menekülő alap a rossz időkre (PROSPERO tulajdonosoknak ismerős, hogy nem volt hova váltani a zuhanáskor). Március óta mindegyik termékben van tőkevédett, hozamgarantált alap. Mindegyiken ott a QUANTIS védjegy.

    Én a UNIQA Kelet-Eu alapját említettem példaként

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák