Karácsonyi telefonajánló 2019

Idén is megpróbáltuk összeszedni az év vége előtti legjobb vételeket, hátha tudunk segíteni az ajándékozás kapcsán.

Hirdetés

Bevezető

Megint karácsony lesz, úgyhogy megint igyekszünk összegyűjteni, hogy aki telefont szeretne ajándékozni, az merrefelé keresgéljen. Plusz hozzá tudunk dobni egy okosórás-karpereces vonalat is, hiszen ezekből is bőven van ma már kínálat az egészen olcsótól a kifejezetten drágáig bezárólag. Ezeknél az ajánlóknál vannak persze korlátaink, hiszen ha abból indulunk ki, hogy ajándékozási célból történik a beszerzés, akkor a szolgáltatói kínálatokat kvázi egyből ki is kell hagyjuk az egészből. Előfizetést venni ajándékba meglehetősen vaskos meglepetésnek számít, a feltöltőkártyás ajánlatok viszont az operátori kínálatban általában nem versenyképesek azzal, mintha az ember bárhol máshol venné meg a telefont.


[+]

A másik sarkalatos pont a külföldről történő rendelés, ami elektronikai termékeknél markánsan a kínai beszerzést jelenti, de ezekkel is van azért baj. Egyrészt ha valaki most dobálja be a kosárba a készüléket, az valószínűleg nem fog megjönni karácsonyra, kivételt képez ez alól, ha európai raktárkészletről küldik a motyót. A másik necces pont, hogy az EU-n kívülről jövő cuccok vámkötelesek, ami bonyolítja az ügyintézést, időben is eltolja, ráadásul jellemzően nem ott csúszik meg a történet, hogy a kínaiak nem adják fel a csomagot, hanem a remek hazai Posta az, amely képes hetekig is ülni a dobozon, mire végre rászánja magát arra, hogy kiszállítsa a megadott címre. Magyarán ugyan vannak roppant életképes ajánlatok a kínai webshopoknál, de ezzel bőven van macera, nem is beszélve az esetleges garanciáztatási nehézségekről.

Egy kínai webshop kínálata Nubia telefonok kapcsán
Egy kínai webshop kínálata Nubia telefonok kapcsán [+]

A harmadik sarokkő a beszerzés helye, amely még akkor sem mindegy, ha hazai források között válogatunk. A mobilos termékeknél hatványozottan jelen van a “szürkeimport”, vagyis az a jelenség, amikor a telefon nem a hivatalos csatornákat megjárva kerül a kereskedő kínálatába, hanem innen-onnan érkezik a készlet azért, hogy még lehessen faragni a végfelhasználói árból. Ez a fogyasztót alapesetben vajmi kevéssé izgatja, az államháztartást és az Artisjust már jobban, de végeredményben a vásárlónak is érdekében áll a tiszta árut választania, ha biztos akar abban lenni, hogy a garanciális problémák kapcsán tényleg lehet kihez fordulnia. Az úgynevezett “bolti garancia” ugyanis a legtöbb esetben annyit sem ér, mint a papír, amire rányomtatják.

A következőkben tehát annak alapján próbálunk különböző árkategóriákban telefont ajánlani, hogy az adott eszköz hivatalosan mennyibe kerül, mit tud és mik a legjobb tulajdonságai. Nyilván ha valakinek vannak alternatív beszerzési forrásai (és itt nem kell rosszra gondolni, hanem mondjuk olyasmire, hogy lejárt a hűségem és vehetek új telefont olcsón, de az nekem nem kell, tehát ajándéknak remek lesz), azokra nincs rálátásunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

  • Karácsonyi telefonajánló 2018

    Hagyományosan december első hetében tekintjük át a kínálatot, ami egyrészt tippeket adhat, ha valaki mobilt ajándékozna, másrészt egyfajta éves körképnek is felfogható.

Hirdetés