HidrateSpark 3 - vizet iszom, vizet bizon

Telefonhoz kapcsolódó Bluetooth okoskulacsot teszteltünk, ami kiszámolja, mennyit kellene naponta inni és jelez is, hogy ne feledkezzünk meg a folyadékbevitelről.

Tapasztalatok

A HidrateSpark alkalmazása jelzi, hogy milyen külső egészségkövető programokkal képes szinkronizálni, viszont annak részletezését nem találtam az appban, hogy akkor ezek mit is csinálnak. Így megpróbáltam csatlakoztatni a Garmin Connecttel, mivel úgy tűnt, szinkronizálni fogja a vízfogyasztásomat a lépéseimet és egyéb aktivitásaimat amúgy is mérő órával. A Hidrate alkalmazása pipával jelezte, hogy megvan az összecsatlakozás, viszont utána minden alkalommal, amikor megnyitottam, kérte, hogy töltsem le a Garmin Connectet, ami le volt töltve. Itt már éreztem, hogy valami nem stimmel, szóval nekikezdtem a Garmin és a Reddit fórumain keresgélni, mi lehet a baj. Kiderült, hogy csak a Fitbit és az Apple Egészség alkalmazásokba képes a HidrateSpark az elfogyasztott vízmennyiséget bevinni, a többi támogatott programból csak a lépés és edzésadatokat nyeri ki, ami alapján állítja a napi folyadékmennyiség célt. De akkor miért jelzi úgy, mintha Garmin órákkal is működne a dolog? Lehet azért, mert a Vivoactive 3 órákhoz készült egy widget, ami a kulacsból a telefonos szinkronizáláson keresztül jelezte, éppen mennyi bevitt víznél tartunk. Gondoltam hát, megpróbálom letölteni ezt, úgyis saját órám egy Vivoactive 4-es. A widget viszont már nem elérhető, vagy régiós zár van rajta, mert számítógépről megtaláltam az amerikai Garmin IQ-ban, de a magyar régiós órámra sehogy sem tudtam letölteni. Egy szó, mint száz: ha valaki azt szeretné, hogy automatikusan szinkronizáljon a vízfogyasztása, akkor legyen iPhone-ja és / vagy Fitbitje, vagy Androidon töltse le a Fitbit alkalmazást és a Health syncet, majd kösse össze ezekkel a HidrateSparkot és a fitneszalkalmazást, amit egyébként használ. (A HidrateSpark oldalán itt megnézhető, hogy melyik programmal pontosan mit csinál a kulacs és az alkalmazás.)

A Garmin Connect alkalmazással való nem kapcsolódás képekben.A Garmin Connect alkalmazással való nem kapcsolódás képekben.A Garmin Connect alkalmazással való nem kapcsolódás képekben. A Garmin Connect alkalmazással való nem kapcsolódás képekben. (forrás: Mobilaréna) [+]

A garminos fiaskót félretéve egyébként pozitív tapasztalataim voltak a kulaccsal. A beállított esti időpontot követően éjszaka nem villogott, egy hátizsák üvegtartójába beállítva simán mért és szinkronizált anélkül is, hogy sík felületre leraktam volna. A hűtőhideg vizet 3-4 órán keresztül hűvösen tartotta, mielőtt az szobahőmérsékletűre melegedett, de a hűtőbe téve a feltöltött HidrateSpark 3-at, simán visszahűlt a benne tárolt folyadék. A kupak és a rugós nyitógomb erősen zárnak, a víz nem folyt ki, az edény felépítése és összeszerelése erős, szóval gyereknek is ideális lehet, mellette szétszedni és tisztán tartani könnyű, így a tesztünk alatt el sem szennyeződött, illetve furcsa ízeket sem produkált a belétöltött víz.

A kulacs teteje és alja.A kulacs teteje és alja. A kulacs teteje és alja. [+]

A mérések is meglehetősen pontosak voltak. Ehhez úgy tűnik, egy egyszerű kapacitív érzékelőt használ a kulacs, ami a kütyü közepén végigfutó, az alsó részből induló fehér műanyagcsőben van elrejtve a nyolc LED-del együtt. Kézzel nem szétszedhető, de egy apró csillagcsavarhúzóval nyitható a henger, aminek egyedül az alján van szigetelés, az is azért, hogy ne eresszen a kulacs. Ha nincs tele az edény, a LED-sor csak addig a magasságig villan fel, ameddig folyadékot érzékel, viszont az emlékeztető fény végigfut az egész soron. A fényerősség beltéren jól látható, erős kültéri napfényben annyira nem érzékelhető.

Az érzékelő belseje.
Az érzékelő belseje. [+]

Engem a fényes emlékeztetők személy szerint motiváltak arra, hogy több vizet igyak, ahogy az is szimpatikus volt, hogy az alkalmazás automatikusan szinkronizált. Azok közül, akik látták nálam a kulacsot, hárman biztosan úgy reagáltak, hogy “De király, egy ilyen nekem is kellene, akkor biztosan nem felejtenék el inni napközben!” Így könnyedén el tudom képzelni a 20 000 - 25 000 forint körüli árú HidrateSpark 3-at olyanoknak, akár ajándékként is, akiknek céljuk többet és tudatosabban inni, vagy csak érdeklődnek az egészségesebb életmódot segítő, ösztönző kütyük iránt. Ugyanakkor 20 - 25 ezer forint egy kulacsért nem kevés pénz szerintem, ezt az összeget pedig kellő akaraterővel simán meg tudjuk magunknak spórolni, hisz 3 - 5 ezer forintért már jó minőségű 600 milliliteres kulacsokat lehet találni, a bevitt folyadékmennyiség naplózását pedig megoldhatjuk egy ingyenes alkalmazással vagy akár egy tollal és füzettel is. A kérdés így, amit mindenkinek magának kell megválaszolnia az, hogy megvan-e kellő motiváltság hozzá, vagy a kényelem oltárán megéri feláldozni a plusz összeget, hogy meglegyen a napi két liter bevitt folyadék?

viragdani01

Előzmények

Hirdetés