- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
ZTE v5 Red Bull (v9180 - WCDMA)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ra^ven #13347 üzenetére
Nem kell mentés, független a romtól. Később is cserélhető az alapsáv, az csak egy zip fájl amit felrak a recovery. A mokee centerhez nem értek, szerintem sosem jártam benne.
tototos: most volt itt két kollégának is gondja a bootolós recoveryvel, nem ment fel belőle a gapps csomag. Felrakták rendesen, aztán ment.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
ra^ven
senior tag
válasz CPT.Pirk #13351 üzenetére
Rendben köszi, lehet most meg is próbálom, CWM alól kell? (6050-es verzióm van belőle) vagy ide is jöhet a PhilZ?
Korábban említett hivatkozás simán parancssorban:
fastboot -i 0x19d2 boot recoveryneve.img ?mert a Lazaa féle bat fileban ilyen volt:
adb.exe reboot-bootloader && fastboot -i 0x19d2 boot recovery_CWM6050.imgKell valami extra beállítás, wipe miegymás?
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
ra^ven
senior tag
válasz CPT.Pirk #13354 üzenetére
Közben bogarásztam itt a hozzászólások között, teljes leírást nem találtam a telepítésre, illetve olyat ami alapján teljes nyugalomban végig tudjam vinni a műveletet.
wwenigma tárhelyéről leszedtem egy Philz touch recoveryt, van benne egy zip archive és egy ptrec.img.
Telepítés menete a következő lenne?
1. Telefonon bekapcsoljuk az Android hibakeresést, és az ADB hálozaton keresztüli opciókat.
2. Telefon rádug PC-re (gondolom itt a windows automatán telepít valamilyen drivert)
3. Rámásolom a fileokat amik kellenek.
4. Parancssor, a mappában ahol van a recovery, fastboot -i 0x19d2 flash recovery ptrec.img
(majd gondolom újraindul a teló, vagy mi lesz ott?)
5. Kihúzom a gépből a telefont.
6. Hangerőfel + power belép elvileg PhilZ-be.
7. Clean to install new Rom (Ez akkor csinál wipeokat meg mindent amit kell)
8. Kiválasztom a [cm-12.1-20161119-UNOFFICIAL-X9180.zip]-et.
9. A Gappsnál milyen opció kell, mert jelenleg meg nincs előttem?
10. Reboot és kész?Jó lenne így a menet?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ra^ven #13355 üzenetére
Hát ez el van bonyolítva.
[ZTE_V5_recovery.zip]
[radio_h119_signed.zip]Az első linkben van egy .bat fájl, az felrakja a recoveryt gond nélkül.
*a gapps és az aosp fájlt is úgy kell telepíteni, mint a romot. Értelemszerűen csak a rom előtt kell clean to new rom.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
senki11
aktív tag
Üdv!
Nem oly rég felraktam a cm12-t. Minden pöpec, olyan mintha új telefonom lenne. 1000 köszönet a fejlesztő fórumtársnak.
Egy gondom viszont van. Elfogyott a tárhely. Hogyan tudnék felszabadítani? Anno a gyári romon sokkal több cucc volt telepítve. Csak pár alap dolgot raktam fel és már csak 16 megám van Maradhatott valami vissza a régi rendszerből? Wipe-ok megvoltak. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz senki11 #13358 üzenetére
16? Ennyire még sosem töltöttem meg ezt a telót. Mi eszik ennyi helyet? Mi történik, ha átpakolsz appokat az SD kártyára az alkalmazások menüből?
Amúgy annyit tudsz tenni, hogy átparticionálod a telót. Nem egyszerű, de nem megoldhatatlan.
*amúgy csak fordítok, a fejlesztéshez nem értek.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
senki11
aktív tag
válasz CPT.Pirk #13359 üzenetére
Jelenleg átpakolni sem enged. Flashelés előtt nem lehet formázni a belső tárhelyet? Ha jól emlékszem maradtak meg pl. képek a telóban, hiába wipe-oltam. Ebből gondolom, hogy lehet valami maradvány. Ha minden kötél szakad tényleg átparticionálom, de ez a tárhelyzabálás azért tényleg fura.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz senki11 #13360 üzenetére
A wipe az a "clean to install new rom" opció volt, vagy valami más a recoveryben?
Havernál fb chat meg mindenféle fel van rakva, de így is 100MB felett van a szabad helye, nála át sincs particionálva a teló.
-
Upo
addikt
válasz senki11 #13364 üzenetére
Elég egy factory reset, de a data mellett még a belső tárhelyet is törölni kell (amúgy nem írtad hogy hol nincs elég hely, de gondolom a belsőn. Azt mondjuk meg a tárhely menüből is lehet formázni (csak nehogy véletlen az sd kártyára nyomd rá, esetleg vedd ki formázás előtt).
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
poffsoft
veterán
nem a /system, a /data és a /cache az összes belső terület? mármint ami most érintett.
A /data mellett milyen belső tárhelyet kellene formáznia?
plusz ehhez jöhet az internal sd, de most nem erről beszélünk.
Vagyis, ha van internal, és nincs megcserélve a külsővel, akkor a mozgatás amiatt nem sikerül neki?[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz poffsoft #13366 üzenetére
Hát ha az internal tele van, akkor oda nem nagyon tud mozgatni, mert tele van.
Jó lenne pontosan tudni hogy mi a helyzet, mert így csak a sötétben tapogatózunk.
Az internal sd ugyanúgy benne van a belső tárhelyben, azért is szokták átparticionálni hogy a data-n több hely legyen az internal sd rovására.
1/4-esen nem sok lehetőség van, 2/8-ason simán lehet akár 1 gigát is adni a data-hoz, akkor már nagyon nem kell átmozgatni semmit, de még az internalon is marad elég hely.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
aytukabozs
addikt
válasz senki11 #13364 üzenetére
itt van ex batonyo tutorialja a particionáláshoz, én ez alapján csináltam, nem egy atomfizika
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem kell ehhez 2/8-as teló, vagy 350MB-ot hozzá lehet csapni gond nélkül a simán is a belsőhöz.
aytukabozs: az kezdésnek jó, de az ott írtakkal nem lehet megcsinálni az 1/4-es telót. Majd linkelem a megoldást, ha megtaláltam. Mondjuk először rendbe kellene tennie a telóját, mert a mostani állapot nem normális, arra nem a tárhely növelés a megoldás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz aytukabozs #13370 üzenetére
Persze, csak mire én idekerültem, addigra már a fórumtársaktól megvehető 2/8-as telók 5-10e forinttal többe kerültek, annyit meg sokalltam értük kiadni. Kínából meg nem akartam rendelni, mert lehet megszívom a vámmal ha kiszúrják...
A partíciónálással az 1/4-es telónál az a gond, hogy nincs rá script ami megcsinálná, nekünk kell ADB-ből intézni. KurtCobain kollégával kisakkoztuk anno, hogyan megy ez:
https://prohardver.hu/tema/zte_v5_red_bull_u9180/hsz_13034-13034.htmlNincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
poffsoft
veterán
Erről beszéltem én is.
Amúgy nekem a 2/8 -on az internal 500 Mb, de így is mindig át kell pakolni az sd-re (ami egy 64-es, megcserélve).
Gappsal együtt ~220 app, ebből 2 játék...
Frissítés egy szívás, mert az sd-re pakolt appok frissítéskor visszatelepülnek a datába. Aztán jön a nincstárhely.Tényleg, erre nincs valami okosság, hogy az sd-n lévő appok frissítéskor költözzenek vissza az sd-re?
[ Szerkesztve ]
-
szobipeti199
tag
Sziasztok!
Van egy eladó V5öm 2/8 GB-os minden gyári tartozékkal, 3 féle tokkal és kijelzővédő fóliával. Illetve van egy kijelzőüvegem érintővel együtt. Ha valakit érdekelne valami, keressen privátban, Köszi! -
Djsaba
senior tag
Sziasztok! Inditasi kepernyo alol ki lehet valamilyen modszerrel operalni a hangot? 1.19 gyari rom. Megkoszonnem a segitseget, mert nem annyira kellemes hogy keres nelkul ujraindult a telefon egy eloadason, persze maxx hangeron, hiaba van maga a telefon mute-olva.
-
Upo
addikt
válasz CPT.Pirk #13375 üzenetére
Nem muszáj, ha nem gyári rom és van rajta parted akkor jó a demonter féle szkript.
Ez pl. a 3GB/3GB szkript a 2/8-on:
adb shell umount /dev/block/mmcblk0p27
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 resize 27 4818MB 7818MB
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 check 27
adb shell umount /data
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 rm 26 -s
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 mkpart 26 1347MB 4818MB
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 name 26 userdata
adb shell make_ext4fs /dev/block/mmcblk0p26Ez előbb átméretezi a 27-es internal partíciót, utána törli a data-t és létrehozza megfelelő méretben, majd formázza.
A parted resize után a számok: 27 a partíció (internal), 4818MB a partíció új kezdete, 7818MB az új vége.
A 2/8-ason a data+internal-ra való hely 1347MB-nál indul, 7818MB-nál végződik.Az 1/4-esen az általad linkelt szerint 1347MB-nál indul, 3957MB-nél végződik, azaz ebből a tartományból kel kiválasztani a partíciók határát.
Ugyanaz mint a 2/8-on, csak a 4818MB helyett kell írni a kívánt méretet két helyen (ameddig tartson az új data), és a 7818MB helyett 3957MB-ot kell írni.Azaz, a példáddal élve, ha azt akarjuk hogy 3800MB-nál osztódjon, akkor így módosul a script:
adb shell umount /dev/block/mmcblk0p27
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 resize 27 3800MB 3957MB
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 check 27
adb shell umount /data
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 rm 26 -s
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 mkpart 26 1347MB 3800MB
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 name 26 userdata
adb shell make_ext4fs /dev/block/mmcblk0p26Így elég egy adb shell, nem kell semmi wines program (nekem mindig elhasalt, se paragon se más nem csinálta meg). Annyi, hogy ez ugye gyári romokon nem megy, abban bizony nincs parted parancs.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz poffsoft #13378 üzenetére
Abban nincs hang. Nem a szokásos zipben van, saját a bootanim, a /system/media/theme/bootup könyvtárban vannak a fájlok, de azok képek.
A hang az szerintem a /system/media/audio/ui/bootup.wav lesz.
Megnézni én sem tudom mert törött a teló, de belenéztem a 119-es telepítő zipbe. Szerintem is a gyári romban lesz kapcsoló a boot hangnak, mert amit saját magamnak csináltam mod romot abban is benne van ez a fájl. Ha nem lehetett volna kikapcsolni akkor nem lenne benne (illetve ott lenne átnevezve).Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Djsaba
senior tag
KösziKöszi mindenkinek, megoldódott az indítási hang kikapcsolása, valahogy elkerülte figyelmem az a fránya power on sound csúszka.
-
Upo
addikt
válasz CPT.Pirk #13381 üzenetére
Lehet. Valahol a topikban belinkeltem a demonter féle átparticionáló szoftvert is, az eredeti csak orosz volt, csináltam bele angol és magyar fordítást is. Csak a 2/8-hoz jó, mondjuk bele lehetne tenni az 1/4-est is. Fix partíció kiosztások vannak benne, 6G data+300M int., 5/1, 4/2, 3/3.
Nem tudom hogy a 4-eshez miket kéne beletenni, esetleg megcsinálnám ha lenne rá igény.Made my day
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakinek sikerült már lefejtenie az érintő felületről a kijelzőt? Úgy nézem egész felületükön össze vannak ragasztva és mindkettő könnyen törik.
Repült egyet a telóm, így most megint be van repedve a kijelzőm... Viszont van egy másik redbullhoz vett kijelzőm, aminek nem működik a kijelzője, arról át lehetne rakni az érintőt az enyémre, ha valahogy szét lehet szedni...
-
aytukabozs
addikt
válasz CPT.Pirk #13388 üzenetére
híííjjjjj
digitizerd leszedni úgy hogy ne törjön?
nagy vállalás, valahogy így, talán. +hőlégfúvó[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz aytukabozs #13389 üzenetére
Uhh. Akkor ez nem az én napom. Lehet már többet nem költök erre a telóra, eladom alkatrésznek. Vagy tudja a fene.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz aytukabozs #13389 üzenetére
Megpróbáltam egy törött panelen, nem működött a dolog. A vékony rész szál nem vágta a ragasztót úgy, mint a srácnál. Mondjuk utángyártott kijelző volt, lehet más a ragasztó benne. Mindegy, ezzel nem szórakozok tovább.
Rendeltem még 1 kijelzőt, tampered glasst meg rácsukódós tokot, azokkal már csak örökös lesz a teló... Gondolkodtam az utódján, ebben Snapdragon400 van, a következő lépés a Snapdragon410-es (64 bites cortexA57) SOC-s teló lenne, de azokat meg vagy beszerezni nem lehet errefelé, vagy drágák. Vagy olyan vackok, mint pl. az iRulu 3-as teló.
Szóval egy ideig még marad ez a teló nálam. Ki kellene találni valamit a CM13 / 14-re csak nem tudom mit és honnan...
-
aytukabozs
addikt
válasz CPT.Pirk #13391 üzenetére
nagyon durva az átrendeződés.
Én a topicban ~olyan 10. lehettem 2 éve, és mindenestül 217 dolcsit fizettem a telóért.
Most épp megint telefont keresek, és ennyiből egy x20-as , 5.5-ös, 4000-es aksival szerelt, 3/32-es teló fog kijönni...Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz aytukabozs #13392 üzenetére
Nálam 30e forint körül van a határ egy telefon számára. Amire használva van, azt ennyiből is tudnia kell jól csinálnia. Ez a V5-nek sikerült, a két kijelző cserét nem számolva került 25e-be nekem.
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz aytukabozs #13392 üzenetére
Név szerint?
CPT.Pirk: az dúva azért, majd duplájáért vettem annó, de az nálam is már nagyon a max egy telefonért..
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
aytukabozs
addikt
válasz CPT.Pirk #13393 üzenetére
Hát az 1/4-es nekem már 2 éve is kevés volt, én nem telefonként gondolok rá, hanem zsebszámítógépként, és akkor már nem olyan durva a 200$
De komolyan, nálam alap szükséglet hogy jól multitaskoljon, mert gyakran előfordul hogy olyan helyen kell mondjuk letorrenteznem valamit ahol nincs velem szgép. És közben mondjuk megy a zenelejátszó, meg használok szimultán 2-3 üzenetküldő progit, stb...
Igazából telefonálásra kevesebbet használom mint ilyesmire.
(#13394) poffsoft
redmi note 4 vagy redmi pro lesz. maradtam volna zte vonalon, de náluk ez a kategória most épp hiányzik.
nubiák/axonok vannak drágán, vagy ilyen játéktelók.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz aytukabozs #13395 üzenetére
Hát, a hangzás miatt pl. megérné cserélni ezt a telót, mert kifejezetten gagyin szól a hangkimenete. Van egy kis tartalék Xperia mini pro-m, az klasszisokkal jobban szól nála, pedig az már nem mai játékos.
Ilyen használat mellett mondjuk nálad érthető, hogy kevés volt az 1/4-es. Nálam egy időben volt rajta rendes 3D-s játék, de már jó ideje a youtube a maximum, meg a hangouts. Valahogy ennél komolyabb feladatokra nekem kényelmetlen egy telefon és még mindig rohadtul hiányzik a fizikai billentyűzet, ami még megvan az Xperiámon.
-
poffsoft
veterán
-
senki11
aktív tag
válasz senki11 #13358 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat! Kis helyzetjelentést tennék a múltkori hsz-emhez. Pár app átpakolásával az sd-re sikerült felszabadítani kb. 300 mega helyet. Már a sygic is fenn figyel, mert holnap szükség lesz rá. Talán a régi rommal azért nem volt tárhely elfogyós sztori, mert alapból felment a linktoSD, és az tette a dolgát. Jelenleg elég a hely, de a particionálás még mindig tervben van.
Egy kérdésem viszont lenne. CM12 alatt hogyan lehet leválasztani a telót win 10-ről? Csatlakozáskor nem jön elő a klasszikus választék: usb meghajtó meg hasonlók.
-
ra^ven
senior tag
@CPT.Pirk:
Köszönöm a romot, felraktam amit linkeltél nekem korábban, azt hittem nehezebb, de sima liba, főleg PhilZ-zel.
A korábbi LaZaa féle 1224-es MoKee-ról váltottam, így már időszerű volt, egy kérdés lenne ezzel kapcsolatban.
Volt anno egy INTtoSD patch, amely az SD-t vette alapértelmezett belső memóriának, ez telepíthető a te verziódnál? 1/4-es telefonról van szó, azért kérdezem.Köszi.
Amúgy elég sokat tököl az első indításnál az alkalmazás optimalizálásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest