Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csuvicsuva

    őstag

    válasz koncsik #48749 üzenetére

    A meccs maga is izgalmas volt, bár persze nem is az eredmény volt a lényeg. A szanaszét variált adogatásaitól és a négy ütésváltásra előre gondolkodásától még mindig libabőrös lesz az ember, de azért mellette Nadalon is látszott, hogy ami fejben még megvan, arra a test már nem mindig képes.

    Amikor a 2000-es évek elején újra rákattantam a teniszre és az atlétikára a magyar Eurosporton, Szabó Gábor igen hamar a kedvenc riporteremmé vált. Bár elismerem, hogy nem az a klasszikus "kellemes" hangú kommentátor, de egyszerűen amit szakmai és emberi vonalon lerak az asztalra egy-egy meccs, futam alatt, az pótolhatatlan. Soha nem titkolta, hogy számára Federer volt a Teniszező, de ez a rajongás soha nem volt visszatetsző, sőt még hozzá is adott a közvetítésekhez, főleg, hogy mindenki más felé is kimutatta. Nekem például az ő személye is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy újra megszeressem ezt a sportot.

    És igen, most sajnálom, hogy mennyi-mennyi meccsüket kihagytam. Fogynak az ösztönös zsenik, ha Nadal és Djokovics is visszavonul, nem tudom mikor lesz legközelebb akár csak egy ilyen formátumú sportember a pályán, nemhogy egyszerre három.

    Visszatérve Szabó Gáborra: az is mekkora igazság volt, hogy Roger tartott hat(?) GS győzelmen egy Ferrerót, Hewittot vagy Roddickot, akik bármelyik másik érában sokkal többet nyerhettek volna. Talán az egyetlen, ami hiányérzet lehet pályafutása alatt, hogy Nadalt nem sikerült legyőznie a Garroson, míg emlékeim szerint a spanyolnak ez sikerült Wimbledonban.

    Djokovicsból már jóval kevesebbet láttam, valamiért nem is igazán kedveltem, de azon mindig ledöbbentem, hogy ez a cingár manus milyen fizikummal és megalkuvás képtelen mentalitással rendelkezik. Ő sem véletlenül jutott el idáig.

    A beszédre már nem maradtam, mert majd' leestem a székről, de majd utólag megnézem.

    "Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"

Új hozzászólás Aktív témák