Aktív témák
-
válasz joker1220 #18499 üzenetére
Tegnap (vagy tegnapelőtt?) volt egy olyan csatám T29-ben (én voltam a top tank) Westfield-en, hogy a csapatból mindenki, kivéve engem meg egy TD-t lement rögtön kezdésnél a völgybe. Mindenki! Én persze elindultam az ellenség felé a dombokon keresztül a map legészakibb részén, ki is lőttem kettőt. És akkor látom a térképen (mert nem azt lestem, hogy mit csinálnak a többiek), hogy már átjött az ellenséges heavy vonal a falun, az összes lemming meg lent rodeózik a völgyben. Pár percen belül 1 lemming sem maradt, egyedül voltam fent, és persze hiába haladtam az ellenség felé, lent elfoglalták a bázist. És akkor még a végén benyögi nekem valaki a csapatból, hogy minek bujkálok heavyvel, miért nem mentem harcolni...
(#18500) đe$|re: én töröltem, mert az ilyen hsz-eket tiltja a fórumunk alapelve, melyet normális esetben bannal is jutalmazunk. Csak moderátor tud törölni ill. moderálni.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
_seth_
veterán
Ez kb olyan mint amikor én maradok utolsó tankként vagy esetleg még 1-2 tank egy olyan csatában ahol az ellenfél létszáma minimum a duplája és pl KV volt a top tank nekem pedig pz3/4 van, leszednek párat az artik amíg lefoglalom a tankokat de ez már kb esélytelen... majd aki egyet sem lőtt ki csak heavyvel masírozott mindenki előtt és anélkül leszedik, hogy egyet is lőtt volna benyögi, hogy noob... jó fejek vannak ám
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
diegho
nagyúr
Láttam ma egy Patton (100%) vs Panther2 (100%) 1v1-et. A Panther 2 nyert! A patton annak ellenére, hogy fullos volt, végig HE-vel lőtte a P2-t, a legnagyobb sebzés amit bevitt 142 volt! Megnéztem eme csodás elmét, nos a 38% win ratio szerintem elárul mindent.
-
joker1220
őstag
Én úgy vagyok vele hogy kár az ilyenen stresszelni,
tegnap type59 el mentem Cliff-en, mindenki előre egy
vonalban, én meg maradtam hátul védeni a bázist,
elkenték a fele csapatot, maradt 2 heavy, én meg 2 arty..Bázisunknál kilőttem 2 ellenséges scoutot meg egy tigrist,
erre az artyk elkezdtek írogatni hogy milyen béna vagyok
miért nem spottolok neki mert hogy a med nem arra való
hogy a bázison kempeljek hanem arra hogy felderítsek...Ahelyett hogy örülnének hogy a 2 scout nem lőtte ki
kezdésből őket még én vagyok a láma hogy maradtam
védeni, ráadásul megmagyarázták hogy a t59 a legjobb
scout mert az olyan gyorsan tud menni hogy csak na..Lehet hogy végsebességre megy 55 öt de mire felgyorsul
biztos kapok vagy 8 lövést és ezt meg nem bírják felfogni.Ugyanez SU152 vel, miért nem scoutolok, persze én vagyok
a noob mert a SU-t pont arra tervezték.Szerintem nagyon rossz filmet néznek ezek:S
đe$|re: Nem gondolok semmit csak kinyilvánítottam a
nem tetszésem mert szvsz ez itt nem egy
másik letolására való üzenőfal, javíts ki ha rosszul tudomDiegho: Én sem vagyok egy PRO über király zsirállat;
Overall Results
Games Played: 1 313
Victories: 666 (51%)
Defeats: 626 (48%)
Battles Survived: 351 (27%)De ezek hogy a francos fenébe jutnak el idáig ilyen skill-el?
Nem kéne leragadniuk a loltraktornál?
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
hemaka
nagyúr
Hú, a stock Ferdi igen ratyi. Kihullik a hajam mire ebből normális TD lesz.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz diegho #18504 üzenetére
Szerintem a win ratio, nem elsősorban a játékos tudásától függ, hiszen te is többször leírtad hogy ilyen meg olyan "hülye" csapatba kerültél és ez volt az oka a bosszankodásnak vagy a vereségnek.
Úgy gondolom a csapat összetetél erős hatással van win ratio-ra, illetve 1 béna játékos nem nagyon ronthat le egy 15 fős csapatot. Vagy nem a csaták jelentős részébenSzóval a statból a győzelmi rátát tartom az egyik olyan paraméternek, amely a többinél kevésbé jellemzi a játékost. Az átlag XP lenne talán a legjobb, kis mértékben megsúllyozva a kill, def és destr átlag értékeivel.
Persze megint eljutunk oda, hogy a prémium 50%-os hatása miatt ez is csak akkor adna korreekt összehasonlítást, ha ismernék ki használ prémet. -
L-e-f-i-e
senior tag
Azt lehet tudni már hogy mennyire növelik a t789 medek látótávját?
=^-^=
-
vhw
addikt
válasz fsb1000 #18510 üzenetére
Tapasztalt jatekos mar eleg biztosan el tudja donteni a statot-xpt nezve,h az illeto premumos vagy sem (egyszeruen osszehasonlitja az adatokat a sajatjaval) Masreszt az 50% alatti win rate-ert egy olyan 100 csata lejatszasa utan mar aktivan tenni kell. (top tankok eseteben meg legyen mar annyi esze valakinek, h tegyen felre ra free xp-t es ne stock allapotban kezdjen)
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
Na most azt mondják a jónépek egy másik fórumon, hogy a HE változtatással sokat nerfeltek az artykon. Mik a tapasztalatok a beta szerveren?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
fsb1000
nagyúr
"Masreszt az 50% alatti win rate-ert egy olyan 100 csata lejatszasa utan mar aktivan tenni kell"
És szerinted 1 játékos csak a vereség írányába mozdíthatja el a csatát, vagy a győzelem felé is? Ha igen, akkor a "hűlye" játékosok miatti panaszok csak a játékélmény rontásának szólhatnak, mert ezek szerint elképzelhető, hogy 100 csata lejátszása után az 50% feletti eredményért is tenni kell vagy kellett volna...
(47%-on állok és 49% volt mielött 3 napig spotterkedtem volna, pedig az átlágnál biztos gyengébben játszom - valahol az alsó harmad tetején, sacc/kb 35-40% körüli eredményemnek kéne lennie, ha a játéktudásom legalább részben meghatározná win ratiot)
hja.. és az itt megszólaló progamereknek meg 65% felett kéne lenniük, de szerintem ilyen kevés van. Szóval ezért gondoltam, hogy a "win ratio" kevésbé jellemző a játékosokra, mint a többi stat adat.
---Én sokkal inkább abban "hiszek" hogy a csapatösszeállításnál olyan algoritmust alkalmaznak amely kiegyenlítetté teszi az adott csatát, ezzel is az átlag 50% felé terelve a win ratiot.
(bár a fő cél inkább a pozítiv élmény egyenletes eloszlása lehet a játékosok között.) -
virkir
veterán
Na ide is berakom.
Na mentem egy gyors kört GWPanther-rel.
A rossz hírek... közvetlen találatra semmit nem változott, meg merem kockáztatni még erősebb lett, KT -40%, E-75 -25%+, T28 oneshot szemből T95 35%+ szemből, VK3001P oneshot.
A splash is megvan a fenti E-75-öt 10%-ról vitte a splash.
Jó hír csak annyi, hogy a tracer működik az meg, hogy oda kell nézni nem akkora gond mert a gyakorlott artysták úgy is tudják merre kell figyelni."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
vhw
addikt
válasz fsb1000 #18515 üzenetére
Mivel szerintem tobb a hulye, vagy finomabban; tapasztalan jatekos mint a jo. Igy, nagyobb ra az esely h gyengebb jatekosok kerulnek egy csapatba, akik el is bukjak a csatat. Ez csak fokozodik, ha kifejezetten top tankokban ulnek az adott csataban a szerencsetlenek, mert akkor eleve eselytelen a gyozelem.
Szerintem se a legjobb mutatoja a jatekos kepessegeinek a win/lose ratio, de jelzesertuku mindenkepp. Itt a te peldad, 47-49%-ot emlitettel, es nem tartod magad profinak, akkor hol van ehhez kepest a fentebb emlitett 38%?"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
fsb1000
nagyúr
Nem értem... a kevés "hülyét" meg a sok "hülyét" is egyenletesen osztják szét a két csapat között, ezért hosszabb távon ez kiegyenlítődik.... mindegy mennyien vannak.
DE.. kétlem hogy a gyengéket egy csapatba válogatnák az erősek ellen, inkább véletlenszerűen és/vagy tank tulajdonságai szerint állítódnak össze a csapatok.
Ez a gyártó érdeke is, mert igy tovább játszunk. Hamar megunnánk, ha mindig a gyengékhez kerülnék.... vagy az erősekhez, de csont gyenge elenfelekkel. -
_seth_
veterán
Balance:
Pz3/4-el én voltam a top tank, ellenfélnél KV volt a top.... de a többi tank is erősebb volt... vesztettünk is... KV ellen még a T1-el is csak félve megyek mert sebezni nem sokat tudok rajta ellenben nagy ágyúval a kvnak 1-2 lövés vagyok csak...
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
válasz marked one94 #18521 üzenetére
Iván biztos befeszített a toronyban, mikor látta feléjük repülni a skulót.
-
vhw
addikt
válasz fsb1000 #18518 üzenetére
Figyelj, abban egyet ertunk, hogy tobb a gyenge jatekos, igaz? Tehat valoszin hogy tobb olyan csapat jon ossze, ahova nem kerulnek profi jatekosok, vagy ha kerulnek is, nem kulcspozicioba, a lista kozepen-aljan vannak, nem tudnak beleszolni erdemben a csataba. Ha nagy tankkal kerulnek be akkor nagy hatassal lehetnek a csata kimenetelere, eselyes a gyozelem. Gondojunk mar bele, miert van altalaban a gyenge jatekosoknak pocsek aranya, mig a jobbaknak ~50% koruli, es afolotti.
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
virkir
veterán
Na majd ha eljutsz sok ezer körig akkor megérted amit már többször leírtam
Ha egyedül mész random csatákba egy héten a játék ad neked egy jó napot amikor mindent visz a csapat amibe bekerülsz bármit is csinálsz bármelyik tankoddal mész. Ilyenkor jönnek a 0-15-ös nyerések.
Majd kapsz 2-3 átlagosnak mondható napot amikor kb kiegyensúlyozott a játék, van benne bukó meg nyerő is nem fogsz elkeseredni.
Ezután jön a maradék a hétből amikor megkapod a fent említett űberbalfaszokat és nem érted, hogy a fenébe felejtettél el játszani egyik napról a másikra.
Ez nem lehet a véletlen műve.
Ráadásként ezt még megfejeli a játék a +/- randomfaktorral ami érdekes módon a rossz napokon állandóan a csapatodnak adja a mínuszt, ilyenkor vannak azok a körök amikor látod, hogy jól helyezkedik a csapat és mégis szarrá vernek mert alig visztek be sebzést meg 5 lövésből nektek 4 lepattan.
Ezzel együtt kell élni vagy platoon-ba menni, mert úgy már két tank ha jól összedolgozik az már befolyásolhatja a csatát.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Ha több a gyenge játékos, akkor átlagban 50% alatt kell lennie a win rationak. Nekem pl 48%-on van 2600 csata után (soha nem játszottam platoon-ban). És úgy néz ki, hogy nem is nagyon tudom érdemben javítani. Ahhoz nagy mák kell, hogy egy vesztes helyzetből top tankként is megfordítsd a csata menetét, mert az azt feltételezi, hogy az addigi ellenfél, aki nyerésre áll, onnantól kezdve sorozatosan követi el a hibákat. Illetve a másik lehetőség, hogy a random számok neked fognak kedvezni.
Egyébként nem tartom magam kiemelkedő játékosnak, én is hibázok, sőt, elég sokszor rá is jövök utólag, hogy valamit rosszul léptem. De az is igaz, hogy időnként direkt kockázatok, mert nekem nem fekszik a campeljünk 10 percet játékstílus. Unatkozni a játékon kívül is tudok, nem ezért játszom. Szóval ha beindul a camp, megpróbálok valamit alkotni. Nem véletlen, hogy a csatáknak csak a 20%-át élem túl.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Szerintem az átlag játékos 3000 kör után ezt kell, hogy tudja:
3000+ kill
50%+ win rate
66%+ accEzek nem nagy számok. Tehát minden meccsen 1 kill, meccsek felét nyeri, lövések kétharmada talál, aki ennél kevesebbet tud, az átlagon aluli és ebből sokkal több van, mint a felette lévőkből. Az accuracy természetesen artyzással erősen esik, tehát azt csak tankokra nézve 66%.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz diegho #18526 üzenetére
És a KILL mit mond el egy játékosról mégis? Semmit... az, hogy valaki 100-ról leszed valakit na az 1 db kill, de az, hogy én is kis tankkal a nagyok között épp odaérek és épp az én lövésemtől lesz vége egy tanknak az már 1 kill? Ugyanakkor nagy tankkal közlekedve sokszor 3 tank kilövéséhez elég damage után sincs 1 killem sem mert épp más lövi ki.
-
_seth_
veterán
válasz diegho #18528 üzenetére
Erre nem kell rájönni, úgy van ahogy írtam. A damage többet mutat mint a kill.
-
_seth_
veterán
válasz diegho #18530 üzenetére
Damaget sem egyszerű meghatározni ez is igaz de a kill sem tökéletes mutató
-
vbbb
addikt
Szerintem statisztikából nem sok mindent lehet megtudni, már csak azért is amit itt már többször taglaltak, ha lemingekkel játszol ha megszakadsz akkor sem tudsz győzni egyedül. Ergo kilőnek, vesztitek a kört, nem tudsz annyi találatot bevinni mert idegeskedsz a sok kezdő miatt és mellélősz vagy akármi.
Ha platoonba csinálsz a másik emberkével pár játékot, abból tudod meg a legtöbbet a játékstílusáról, mennyire csapatjátékos stb...de lehet ezt csak én látom így.[ Szerkesztve ]
-
person
senior tag
Szerintetek IS4 mennyire lesz erős T10-ben? Érdemes hajtani rá, vagy majd akkor az IS7-re?
Csak mert most egyszerre játszom IS3-al és KT-el felváltva és E-75-höz közelebb állok de mindkettőre nincs annyi időm, hogy tovább is lépjek. De ha szerintetek IS4-re érdemesebb most rástartolni akkor inkább azt erőltetem E-75 ág meg nem változik. Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
Kocka08
tag
Szevasztok!
Május óta játszom a játékkal! Rég találkoztam ilyen játékkal ami ennyire le tud kötni!
Élethűek a tankok, szép a grafika, na és a játékmenet![ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
Én inkább azt mondanám, hogy az adott tankkal a dmg legyen a saját tank hp-jánál több heavyvel(100%+), meddel a 80%-a minimum, td-vel 100% fölött(120?), artyval meg 300% fölött. light...passz.
Az hogy mennyit találsz...nem mérvadó valóban. 50% win ratio sem egyértelmű, t8-9-10ben nehezebb érvényesülni egy "kevesebbet" látott kollegának. Az meg hogy %okban legyen mérhető egy emberkének a plusz tevékenysége(mondjuk platoon nélkül) egy-egy adott tankkal, adott mennyiségű csatában...szóval az melós.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
bozont
veterán
Igen, az Object 252 kerül majd a helyére és akinek van a garázsban egy IS4 az megkapja ezt is a plusz garázshellyel. Ha összejönne az már 3 plusz garázshelyet jelent, nem lenne rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Igen, és az IS4 Tier 10-es tank lesz, mellette megkapod az Obj 212-t, Tier 9 Heavy ként, amiből a végső állomás az IS-7 lesz.
Motor is megkapod az Obj 212-re, ha az IS-4en ki volt fejlesztve, bár nem tudom, hogy konkrétan ugyanaz a motor lesz-e, vagy csak bonuszként beadja annak is fejlesztve..És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Fel
addikt
Igen. Megkapod majd a helyére érkező T-10-et (gyk. egy felszteroidozott IS-3). Az IS-4-nél kifejlesztett modulokkal (term. elképzelhető, h más lesz a nevük), és vele elért statisztikával.
A Tier10-es IS-4 pedig vadi új lesz, tiszta lappal lehet vele kezdeni.bozont: Object 252 nem kerül be a tech tree-be, T8-as prémium tank lesz. A fejlesztők túl gyengének találták T9-esnek.
[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
válasz Dictator^ #18540 üzenetére
Pl arty vagy, és amint elkezdődik a meccs, megkeresel az ellen bázisán egy olyan pontot, ahol az arty szokott állni, és nézed. Ha az egyik bokorból elindul egy csík, magyarul lőtt az arty-juk, akkor hiába nincs detektálva, te tudod hogy ott van, magyarul kilőheted.
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Dictator^
veterán
válasz Timyyy #18544 üzenetére
Fenébe, nem jó ez.. régen is volt hasonló, de kikapcsolták, ha jól emlékszem. Ebből nagy balhék voltak régen.
Most tuti élni fog megint?(#18543) Fel : Bocsánat, 212-t írtam obj.nek ami arty. 252-ről volt szó a kommentemben.
Nekem szerencsére meglett az IS-4em, egyedül a motor nincs meg rá, minden modul ki van fejlesztve + felrakva.
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Na, tök jó, köszi mindenkinek!
Az IS-3 már hamarosan meglesz, akkor ráizgulok az IS-4-re is.
-
Timyyy
őstag
válasz Werewolf20 #18547 üzenetére
Én is ezt remélem.
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest