- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbl
aktív tag
Több Domain van ’’A ’’rekordba egy IP címre rakva, amin egy Wordpress csücsül.
Domain1,domain2,domain3 de én azt szeretném, hogy mindig aki eléri az oldalamat,
egyből váltson át a saját domain címemre ’valami.hu’ címre.
Na ebben kérnék tőletek segítséget. -
The DJ
addikt
Nem egészen világos, de próbálom kibogozni. Szóval a domain1, domain2, domain3 is ugyanarra a WordPress-re mutat, mint a valami.hu és szeretnéd, hogy akár honnan is érkezik a látogató az mindig a valami.hu-ra irányítódjon át? Ezt htaccess URL rewrite szabályokkal meg lehet oldani egyszerűen.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
jbl
aktív tag
Igen, mert a domain1, domain2, domain3 nevek nem az enyémek, ezeket csak ismerősök rátették az én IP címemre.
Több weboldal nem üzemel ezen az IP-én.
Tehát amikor beírja valaki a domain1 vagy az oldalam IP címét, akkor egyből a ’’valami.hu’’ (domain cím, ami az enyém) jelenjen meg az URL sorba.
Ezt szeretném beállítani.
Mit, hova, írjak pontosan, milyen mappába találom.
Köszi előre is. -
Met
nagyúr
Milyen néven keressek plugint ami kiírja hogy mikor változott az oldal tartalma?
Láblécbe pl.
Nem blog oldal."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
The DJ
addikt
Ezt meg lehet próbálni: [link]
(#4403) jbl:
Próbáld meg ezeket betenni a .htaccess fájlod végére:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domain1.hu [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domain1.hu [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://valami.hu/$1 [L,R=301,NC]Értelemszerűen cseréld a sima és www-s domain1.hu-t és a valami.hu-t, de csak a domaineket módosítsd, semmi mást ne írj át. Ha ez így működik a domain1.hu-val, akkor a fentiek alapján kreálj még két ugyanilyen szabályt a másik két domainre is.
Ha van már egy "RewriteEngine on" sor a .htaccess-ben, akkor nem kell még egyszer bemásolni, mehet alá az összes RewriteCond és RewriteRule sor.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Met
nagyúr
Nem tudom működésre bírni.
Mondjuk azt sem tudom hogy mit akar az "ügyfél", az egész oldalra vonatkozóan legyen kiírva az utolsó változás dátuma vagy csak egy adott oldalé.
4 éve kapott egy joomla oldalt és most szenved, én meg nem értek hozzá. Próbálok neki összedobni egy WP oldalt hogy hátha tetszik neki és vált."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Kommy
veterán
Olyan plugint vagy megoldást keresnék, amivel az adott post-ot (igazából woocommerce termék), meg lehet osztani facebook/google+ -on úgy hogy tudjak, hozzá szöveget írni, és legyen egy kép. A jetpack által szolgáltatott publicize valami miatt nem működik, be van pipálva be van állítva a megosztás de mégsem megy, nem jelenik meg egyik oldalon sem, +-ban hozzá van adva, hogy tudak frissítésnél is megosztani, de ha rányomok a frissítésre a post-nál akkor eltűnik a pipa
-
sz.j
nagyúr
Újabb 5 nap elteltével (jan. 22-én lett jelezve a supportnak) most kaptam választ a Swift Performance plugin hibájának javításáról: ".... most jobb is lett a pontszám"
Valóban jobb lett.., a mobil az eddigi 66-68/100 értéke 71/100 lett ....
Megjegyezném, hogy ha semmilyen gyorsító/tömörítő bővítményt nem használok, akkor a mobil betöltési sebessége 66/100.... (W3TC-vel meg 76/100)Ha a support csak ennyire képes, akkor kár hozzájuk fordulni ..., legalábbis nekem az volt.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Torzo02
csendes tag
Sziasztok!
WordPress permalink problémával fordulok a szakértőkhöz:
- Google Adwords hiredtéseket járatunk. Felhívtak Google-ék, hogy van egy új dinamikus hirdetési lehetőségük amihez szépen felépülő permalink szükséges.- Az oldalunk WordPress, Woo Commerce modullal. Amikor beállítom, hogy a "product category" jelenjen meg az URL-ben, akkor minden szépen megy. Tehát "Termék kategória", klikkelek "alkategória", majd megjelennek a termékek és mikor a termékre kattintok az URL átváltozik, a kategória elé egy előtag íródik.
-Ha ezt az előtagot átírom a kiinduló "Fő kategóriára" a termékre kattintásnál "oldal nem található" felirat lesz.
htacces szerveressel átnézve, felülírási jog kiadva. Probléma fenn áll.
A lényeg amit szeretnénk: A főkategóriától a a termékig szépen felépüljön a linkünk a weboldal URL-jében.
Ha valaki tudja a megoldást írja meg bátran.
-
rii
nagyúr
sziasztok
feltettem egy landing page-t egy wp-es oldalra
most fel kellene tennem ugyanezt a landin page-t, mint plugint két másik oldalra is
de az eltérő sablon miatt az alábbi hibák vannak ....az első képen: ahogy a Best Blog sablonban (és egy másik oldalon a Storefront-tal is) jól működik
második kép: RetroTale sablon: a piros sávot balra vágja, nem hat rá az, ami a felső részt középre rendezi*
harmadik kép: Betheme sablon: a piros sáv alatt megszűnik létezni bármi is ... akár background színt adok meg akár egy nagy kép ...*az megvan h mi rendezi középre jobbról-balról a középső részt, de hogy az alsó piros sávra ez mi miatt nem hat, azt nem tudtam kideríteni, a végén már minden ki volt kommentelve a squeeze-page-template.php -ben
arra meg végképp nem bírtam rájönni, hogy a 3. esetben miért szűnik meg a teljes képernyőre vonatkozó background a piros sáv alatt ....
(a teszt-kép úgy készült, hogy a saját bohockodós domainem-en kapcsolgattam a sablonokat, és frissítettem a landing oldalt, mely az én oldalamon az adott sablonnal is ugyanazt a hibajelenséget produkálja, mint az a másik két domain a RetroTale és a Betheme sablomokkal, ahova fel kellene tennem ugyanezt a landing page-t
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
sz.j
nagyúr
-
rii
nagyúr
valamiért lefutott a
#footer {
float: left;
noha ez a rész ki is volt kommentelve pont a tesztelés miattaz egyetlen CSS fileban beírtam hát a #footer első sorába, hogy:
#footer {
float: inherit;a 2. eset megvan
már csak a 3. van hátra -.-piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Megoldható egy olyan felület kialakítása, amiben egy post-hoz több különféle beviteli mező tartozik?
Pl. Több előre beállított listából kell kiválasztani egyet (gyümölcs: alma,körte,banán, leves: gyümölcs, bab, hús,...), a mezők nevei és pozíciói is rugalmasabb pozícionálást kívánna. Lenne olyan mező amibe csak nagybetüket lehetne írni, stb... Szóval elég spéci dolognak tűnik, csak nem tudom merre induljak. Egy ilyen általános rendszert próbáljak testreszabni, vagy nulláról megírni(megíratni) az egészet.Pl. olyant is tudnia kellene, hogy miután leokézta, már ne tudja szerkeszteni, csak egy "kiemelet" szerkesztő jóváhagyása után élesedjen a rendszerben, és ő billenthetné vissza szerkeszthetőre, hogy átírhassa a sima szerkesztő.
+ Egy spéci "wisiwyg" lekérdezés is kellene: A (szűrt)posztok listájából kijelölni 5-7 db-ot, és azoknak a post-oknak a különböző mezőit, egy oldalra összegyúrni.
Vagy inkább LibreOffice Base környékén keresgéljem a megoldást? (15-20 emberke használná egyszerre, intraneten)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sz.j
nagyúr
Én is örülök az eredménynek csak sajnos utólag vettem észre, hogy a bővítmény vagy pedig a support által a .htaccess fájlba történő beírások következtében, az oldal elvesztette a "Biztonságos" oldal minősítését, pontosabban csak részben.
Mert ha csak a domint vagy www-vel vagy ha http://-vel írom be az oldal elérhetőségét bármelyik böngészőbe, akkor "Nem biztonságos" minősítést kapunk az oldalra. Viszont ha https://-el írjuk be, akkor már "Biztonságos" az oldal.
Természetesen a Swift Performance felrakásáig/beállításáig ezen az oldalunkon is hibátlanul működött a https-re történő átállás (bármilyen formában lett is a cím beírva), amit ez alapján csináltam.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Met
nagyúr
Ezt az oldalt meg lehet csinálni ha blog stílusú az oldal?
Most site origin editorral van, hero image, alatta 2 szövegblokk a 2 hasábnak stb.Az ügyfél most joomla oldalon cikkbe írkál, nem tudom hogy mennyire lesz képes szerkeszteni az oldalt ha nem egy cikket kell keresni cím szerint hanem az oldalon x blokkra rákattintani.
Remélem értitek mit akarok kinyögni
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
sz.j
nagyúr
Nincs benne
Ez a része a .htaccess-nak így néz ki:<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} !POST
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteCond %{HTTP:Cookie} !^.*(wordpress_logged_in).*$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/wp-content/cache/swift-performance/([^/]*)/assetproxy
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} (Mobile|Android|Silk|Kindle|BlackBerry|Opera+Mini|Opera+Mobi) [NC]
RewriteCond /web/akarmi/akarmi.hu/wp-content/cache/swift-performance/%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}/mobile/unauthenticated/index.html -f
RewriteRule (.*) wp-content/cache/swift-performance/%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}/mobile/unauthenticated/index.html [L]
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} !POST
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteCond %{HTTP:Cookie} !^.*(wordpress_logged_in).*$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/wp-content/cache/swift-performance/([^/]*)/assetproxy
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} !(Mobile|Android|Silk|Kindle|BlackBerry|Opera+Mini|Opera+Mobi) [NC]
RewriteCond /web/akarmi/akarmi.hu/wp-content/cache/swift-performance/%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}/desktop/unauthenticated/index.html -f
RewriteRule (.*) wp-content/cache/swift-performance/%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}/desktop/unauthenticated/index.html [L]
</IfModule>[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Esetleg arra gondoltál, hogy ha nincs benne a .htaccess-ben, akkor az általad írtakat bele kellene írni?
Ha igen akkor
- a .htaccess fájl melyik részébe kell beírni a hiányzó két sort?
- azokkal a bővítményekkel ( WP Force SSL, illetve Batter Search Replace) amik eddig hibátlanul megoldották a https-re való átállást mi legyen, töröljem vagy maradhatnak?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
gboszi
senior tag
Ird be az elejére ezt.
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} !^443$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
</IfModule>szeritem a többit hagyd ugy ahogy van. s nézd meg inkognitóból. Ezt most én egy az egyben az enyémből van kimásolva. A kód annyit tesz, hogy minden http kérést átirányit https-re. Elvileg ennek működni kell.
Az emlitett pluginek nekem nincsenek fent."If you're good at something, never do it for free!"
-
sz.j
nagyúr
Kikapcsoltam az előzőekben említett két bővítmény, majd beírtam az általad javasoltakat a .htaccess elejére, és működik.
A böngészőkbe akármilyen formába is lett beírva az oldalunk címe mindig Biztonságos-nak írta (zöld lakat)Köszönöm a segítségedet.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Nálam is éppen ez az aktuális téma fut. Tudnátok segíteni, hogy honnan érdemes SSL tanúsítványt vásárolni egy az oldalon történő PayPal vagy kártyás vásárlás beállításának érdekében, mert gondolom ide az ingyenes verziók nem éppen elégségesek. Miután megvan a tanúsítvány kell valamit tennem szerver oldalon, vagy elég a kódrészlet beszúrása a .htaccess-be és a wp adminban a két URL átírása http-ről https-re? Köszi!
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz spiritex #4432 üzenetére
Tárhelyeink a www.mediacenter.hu szolgáltatónál vannak, ahol több SSL lehetőség közül lehet választani, mink az ingyeneset választottuk.
Idézet a szolgáltató oldaláról:
"A szolgáltatás hátterét az Internet Security Research Group díjmentes alapszolgáltatása biztosítja."Hogy mit kell csinálni? Ebben The DJ írása lehet segítségedre.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Most nagyon kezdő dolgot fogok kérdezni. Ha nincs a domain címek előtt se www se http vagy https akkor az nagy gondot jelent? A sulis domaineket kaptuk, nem én csináltam, az ovisat viszont én csináltam, de ott sincs. Amikor regisztráltam, csak a domain.hu-t írtam, be, azt hittem az elég. Ha rossz így, mit kell tennem ez ügyben?[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
sz.j
nagyúr
A minap összehozott a sors egy SEO-val és marketinggel foglalkozó ügyféllel és többek között azt tanácsolta, hogy az Oldalak és a Bejegyzések tartalmát nagyobb betűmérettel kellene megjeleníteni.
Szerintetek az itt látható betűméret milyen, jó vagy valóban jobb lenne a betűméretet növelni? És ha igen, akkor mennyre és azt holt tudom a style css-ben megváltoztatni?
-
Agostino
addikt
ha minden igaz, ezt a részt kell kikeresned a témából
.single-view .entry-content
azon belül ez felel érte:font-size: 0.938rem;
. maximum tagolnám kicsit az oldalt, szerintem a betűméret oké.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
sz.j
nagyúr
válasz Agostino #4437 üzenetére
Bocsi a tudatlanságomért, de ez a font-size: 0.938rem; tulajdonképp mi, mert én úgy tudtam, hogy a betűméret például a font-size: 12px; ?
-
sz.j
nagyúr
Közben rákerestem a neten, lassan kezd "tisztulni a köd", de azér jól jönne egy kis infó.
-
Kommy
veterán
Van valami egyszerű mód arra, hogy saját témát csináljak egy wordpress oldalnak, ami reszponzív is?
-
Met
nagyúr
Van valami praktika a kedvenc pluginek "összegyűjtésére", van néhány amit megszoktam és mindig keresgélem hogy mi is volt az.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Osszekattingattam egy oldalt localban es szeretnem kitenni elesre. Kicsi siterol van szo, keves forgalommal.
Honnan erdemes domaint es webhostot berelni?Illetve szeretnem megtudni, hogy lehet localbol a leheto legegyszerubben lemasolni az oldalt es a kinti kornyezeten futtatni? Nem szeretnek ujra vegigkattingatni mindent.
Az otletem, hogy ftp-n felmasolom a localban levo mappakat, kiveve a wp-config.php fajlt. De az a megerzesem, hogy nem ennyire egyszeru.Koszi a segitseget.
[ Szerkesztve ]
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
Agostino
addikt
szia
minden embernek más szolgáltató jött be, nekem hat domainem fut [itt] plusz az ügyfeleimet is ide viszem. eddig soha nem volt rossz tapasztalatom. nem vagyok részvényes, mielőtt még bárki, bármit... localhostról pedig [ezzel] a pluginnel szoktam fellőni az oldalaimat.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, van egy pici parám: csináltam egy adatbázis mentést egy általam kezelt oldalról és megdöbbenve láttam, hogy ~390 megás lett. Tavaly júniusit találtam meg hirtelen, ehhez képest az csak 11 mega. Oké, hogy fejlesztettük az oldalt, de nem ennyire. Mi a fene lehet ez? Hogy tudnám kideríteni?
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Agostino
addikt
válasz Dexter68 #4447 üzenetére
ha van arra lehetőséged, hogy mysql lekérdezéseket futtass a szerveren, vagy van módod arra, hogy mind a nyári, mind pedig a megnőtt méretű mentést localhoston betöltsd, akkor onnan sima ügy
ezt futtasd a nyári mentésen, innen lehet látni melyik tábla pontosan mekkora.
SELECT table_name "Table Name", table_rows "Rows Count", ROUND(((data_length + index_length)/1024/1024),2)
"Table Size (MB)" FROM information_schema.TABLES WHERE table_schema = 'nyarimentes';majd ugyan ezt újra pedig a megnőtt méretűn
nyilván mindkét lekérdezés esetén a table_schema után hivatkozott db-nek a megfelelő nevet kell adnod.
vagy a fentieket mellőzöd és phpmyadminon keresztül megnézed melyik tábla nőtt meg jelentősen. de ha mondjuk egy fórum elindult vagy ilyesmi - látatlanban mondom - akkor az is hozhatott adatmennyiséget
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
The DJ
addikt
válasz Dexter68 #4447 üzenetére
PHPMyAdminban nagyon egyszerűen kideríthető melyik tábla nőtt nagyra. De futtass egy javítást/optimalizálást az összes táblán, az utóbbi igen szépen tudja csökkenteni a méreteket. Plusz nem árt törölni a revíziókat, azok is csak foglalják a helyet. Ha van WooCommerce akkor pedig nincs kérdés, valószínűleg az is telepakolta lejárt tranziensekkel az adatbázist, mert csomószor találkoztam már olyan oldallal, ahol valamiért nem törli ezeket automatikusan a cron.
Adatbázis optimalizálásról cikk, ami tartalmazza a fentiek leírását részletesen: [link]
-
spiritex
veterán
Azt szeretné az ügyfél, hogyha az Events Manager-es esemény (jelen esetben tanfolyamra) regisztráló plugin-je kártyás fizetésre és online számlázásra lenne alkalmas. Azt tudom, hogy a Woo-t össze lehet kötni a Transgate kártyás fizetéssel és a számlázz.hu számlázóval, de hogy kötöm össze az Events Manager-t a Woo-val? Van valakinek valami tippje?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs