Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • regener

    veterán

    Estét topiklakók!

    Adott egy gép (ami egyben volt vásárolva) aminél megörültem a wifi modulnak a és felszedtük a nappalit körbeölelő hálókábelt lévén "csak a szomszéd szobába megy át, oda elég a wifi is" jeligével átálltam a wifire a kábelről.

    Eleinte minden ment rendesen, sebességet nem is néztem mert jónak tűnt.
    A net 150/30 mbites (itteni viszonylatban ez már jónak mondható...)

    Hát eltelt 2 hét és folyamat eldobja a wifit most a gép vagy ha megy is akkor ilyen 2-3mbit/sec a speedtest szerint, a link sebesség pedig boot után 866/866 majd leesik 12/150 és ilyen varázsszámokra.

    A router egy Sky Broadband Hub ami 2.4 és 5GHz egyaránt, a gépben pedig egy Intel AX200 van, 2db gyári antennával.

    Van egy laptop is amiben egy Realtek chip van, annak végig 866/866 a link sebessége, plusz azon stabil a 145-150mbit net és sosincs vele gond.

    Az asztalin driverfrissités megvolt a legfrissebbre, de semmi hatása nem volt, ugyanúgy szenvedek vele miként hol van csigalassú net és hol csak kapcsolat van, net nélkül.

    Most az Advanced fülén az Eszközkezelőben limitáltam 82.11n-re az AX és AC helyett, ezzel látszólag jó is lett és már 100/25mbit meg is van egész stabilan. Viszont csak nem hagy nyugodni hogy tudja az AC-t is a kártya csak nem képes kezelni rendesen.

    Estimesének elment a szöveg, nem is gondoltam hogy ekkora lesz :DDD

    Wifi Analyzert leszedtem a telóra, eszerint a csatornák alapbeállításon elég zsúfoltak (2.4Ghz pedig itt). Kipróbálom majd átállítva a csatornát vagy még most vagy holnap.

    Egyéb beállítás ami segíthet az asztalin esetleg? :D

Új hozzászólás Aktív témák