Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ereshkigal

    őstag

    Az elmúlt két nap linuxos tapasztalatai következnek... gondoltam kiírom magamból, mert még mindig meg tudnám taposni a wifi adaptert. Ha lenne orvosom, szerintem ő is ezt ajánlaná. :D

    Szóval kitaláltam, hogy az itthoni linuxos zene PC-m ne csüngjön már TV-n, legyen távirányítható/menedzselhető tabletről (SSH); kábelezni viszont nem akartam (ami persze gond nélkül működött vona), így maradt a wifi.
    Az itteni ajánlásoknak megfelelően vettem egy TL-WN8200ND adaptert. Bedug, az lsusb látja... a végén még működni fog. Hát mégse: hiába látott minden hálózatot, csatlakozni nem tudott. Olvasgattam a neten (kb. senkinek se akar működni hekkelés nélkül), mindent kipróbáltam a driver újrafordításán kívül, nem jött össze. Másnap reggel újult erővel még egy kis szerencsétlenkedés, aztán visszavittem a boltba, kicseréltük az itt szintén ajánlott kistesójára, TL-WN822N-re. Tartottam tőle, mert a V4-es verziót árulják, amiben szintén 8192cu chip van (sajna ez már Realtek, nem Atheros), de reménykedtem, mert ennek a dobozára rá volt írva, hogy a linux is szereti. Hát mégsem. Az lsusb kimenetében nem is látszik, mi akar ez lenni, és semmiféle netkonfiguráló program nem is látja a kártyát. Itt azért lehidaltam, de eldöntöttem, ezt most már nem viszem vissza, működnie kéne, különben a fiókban végzi. Próbálkoztam itt is mindenféle beállítással, hiába, a vége az lett, hogy rászántam magamat driver fordítására. Nagyon örültem, miután kiderült, hogy a repo-ban nincsenek meg a jelenlegi kernelem header/source csomagjai, így először kernel frissítés jött, majd a kernel forrás letöltése, aztán a driver forrását töltöttem le, majd lefordítottam, de az új modullal sem működött. Kb. itt mondtam azt, hogy ok, vége. Ma reggel csak adtam még egy esélyt neki, kiderült, hogy valaki kipróbálta a TL-WN821N V5 adapter driverével, és működött neki. Szóval leszedtem a 821-es driverének forrását (ez viszont 8192eu jelölésű), lefordítottam, feltettem, és tényleg működött. Vicc. :D Úgy néz ki, minden rendben vele. Ezek alapján valószínűleg a 8200-as is ment volna újrafordított driverrel, de ezt már nem tudom meg. (Mondjuk a 8200-asnál állítólag bugos a driver, ezt valaki meghegesztette, és githubra feltette, így ezzel a javítottal érdemes próbálkozni, valaki belevág.)

    ui.: Az még kimaradt a történetből, hogy kínomban már az ndiswrapperre is ráfanyalodtam, kipróbáltam az összes windows-os drivert a 822-höz, feltelepültek, de egyik sem működött. (Külön ajándék volt, hogy valami hiba miatt az ndiswrapper modul nem akart települni, így még ndiswrapper-dkms-t is kellett fordítanom. :D)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák