Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bazsi123

    csendes tag

    sziasztok

    próbáltam átlapozni a megelőző oldalakat, meg a különféle átirányításokat (pl betelt topik), de inkább összezavarodtam, mint megvilágosodtam :-)

    a tényállás:
    adott egy kábelnetes modem, amiből kiáramlik egy vezeték egy routerbe. a router egy gigabyte aircruiser g gn-bc01 pci slotos router. ebből a hálókártyába egy kanyarral megy egy madzag. ugyancsak ebből jön ki egy kb. méteres vezeték, amin az antenna lóg. adott továbbá egy szintén gigabyte márkájú usb-s wlan mütyür, a kölkök számítógépébe applikálva.

    a probléma:
    a "főgép" gond nélkül tud csatlakozni a netre a routeren keresztül. szegényes tudásom alapján be van konfigurálva: 13-as csatorna kiválasztva, wpa-psk kódolás szintén kiválasztva, dhcp enabled pozícióban. a másik gépen szépen látszik is a vezeték nélküli kapcsolat (sőt, a házban (panel) élő két másik kapcsolatos is, ezek miatt állítottam be 13-as csatornát, ez eléggé a szélén van a spektrumnak, hogy ne keveredjen :) ), a wpa-psk kód meg van adva. tud csatlakozni a hálózathoz, de a netre már nem. egyszer valamilyen rejtélyes módon sikerült behozni az indexet meg a cartoonnetwork.hu-t, de utána semmi. a vevő gépen elébb ip cím automatikus lekérése volt megjelölve, de úgy az istennek sem akart kapcsolódni még a hálózathoz sem. átraktam manuálra, beírtam neki egy ip-t (konkrétan a 192.168.1.3-at, mert az alapgép ip-je 192.168.1.2), egy maszkot (255.255.255.0), átjárónak a router ip-jét (192.168.1.254). az alapgépen lefuttattam az ipconfig /all-t, és onnan kimásoltam a dns címeket (kettő van, egy 192.168.1.254 meg egy másik, elméletileg ez lenne a szolgáltató dns-e? a szerződést nem igazán találom, elvileg azon rajta lenne, úgyhogy nem tudom csekkolni). a kapcsolat dinamikus ip-jű, ha ez lényeges

    a kérdés:
    mit kell tennem, hogy az usb wlan kártyás gép is ki tudjon memni a netre?

Új hozzászólás Aktív témák