Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz XFreestylerX #43660 üzenetére

    "Kérdés: hogyan lehetne a kisebb házban is ugyanazzal az W1 WIFI SSIDvel nagyobb jelerősséggel fogni a fenti háztól jövő wifi jelet?"
    Ezt otthoni körülmények között normálisan megoldani csak WDS-sel lehet. Némelyik megoldás - mivel sajnos a WDS abszolút nem szabványosított - szakadásmentes váltást biztosít a kliensek számára.
    "Az nem jó megoldás, ha más W2 SSID van, mert buták a wifis eszközök és nem akarnak automatikusan egy erősebb jelű hálózathoz csatlakozni..."
    Egyrészt az azonos SSID sem segítene, mert ugye attól, hogy a különálló hálózatoknak ugyanazt a nevet adod, attól még ugyanúgy különálló wifi-k maradnak. Ezen hivatott segíteni a WDS. Másrészt pedig ez egyáltalán nem 'buta kliens' probléma, hanem ha belegondolsz, teljesen normális működés: egy kliens igyekszik fenntartani a kapcsolatot, ameddig az fizikailag lehetséges. Ha csak azért váltana a beállított / preferált hálózatok között, mert a másik éppen jobban vehető, mint az aktuális, annak állandó le- és újracsatlakozás lenne a vége, az meg senkinek nem lenne jó. Persze lehetne finomítani a beállításokon, hogy x térerő alatt váltson a másikra, ha az minimum y térerővel jön, de ilyen beállítás egyik átlagos kliensen sincs.
    "[..] gondolok itt valami Lanos range extenderre"
    LAN-os range extender: ennek nincs értelme. Ha range extender (repeater), akkor vezeték nélküli jelismétlő, ha pedig LAN-hoz csatlakozik, akkor AP vagy kliens-eszköz.
    Marad az, hogy keresel gyárilag WDS-képes routereket (lehetőleg párban, mert csak azonos típus / chipset / firmware alatt garantált a működés), vagy olyanokat, amelyek 3rd-party firmware-ekkel WDS-képessé tehetők.

Új hozzászólás Aktív témák