Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • XFreestylerX

    csendes tag

    Sziasztok!
    Kis segítséget szeretnék kérni otthoni LAN + Wifi témában.
    Adott egy nagy 3 szintes családi ház, itt van WIFI (W1) + kiépített LAN (L1) (majdnem) minden helységben.
    A háztól van kb 35 méterre egy kisebb ház 2 helységgel. Ide is ki van húzva a LAN a nagy házból, viszont a W1 WIFI jel erőssége siralmas ( átlagban 2-5mbps).
    A W1 WIFIn lóg 2-4 tablet, 2-8 mobiltelefon, 2-4 noti, LANon lóg 4 PC, 1 multis nyomtató. Tervezett még 16 kamerából álló térfigyelő rendszer felcsatolása is a későbbiekben. ( ez még nincs meg, hezitálok, hogy milyen legyen egyáltalán. Ha erre is van ötlet szívesen fogadom)

    Kérdés: hogyan lehetne a kisebb házban is ugyanazzal az W1 WIFI SSIDvel nagyobb jelerősséggel fogni a fenti háztól jövő wifi jelet? ( gondolok itt valami Lanos range extenderre, vagy valami hasonló megoldásra).
    Az nem jó megoldás, ha más W2 SSID van, mert buták a wifis eszközök és nem akarnak automatikusan egy erősebb jelű hálózathoz csatlakozni... már kísérleteztem sokat, de egyik megoldás se vált be igazán.

    Ha a kisházban levő swichbe dugok egy routert, és arról létrehozok egy újabb W2 wifi hálót, akkor a router mellett ülve sem a tablet, sem a mobil nem hajlandó a nagyház W1 wifijéről átmászni a W2 wifire, és szintúgy vicaverza.

    HW: ONT a Digitől, ezen egy ASUS RT-N18U lóg. fizikailan ezen eszközök az emeleten vannak. A ház klasszikus családi ház benton födémekke, tégla falazattal, stb; a kisház Ytong, fém szerkezetes tetővel, lindab borítással. A LANb Cat5/cat6, 100Mbit + van van pár switch.

    Hajlandó vagyok komolyabb routert, plusz routereket stbt venni, csak működjön normálisan és felhasználóbarátan a dolog.

    Bármilyen épkézláb ötletet hajlandó vagyok kivitelezni.

    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák