Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenkinek!

    Korábban posztoltam ide egy mórickarajzot egy problémás hálózatról. Így festett:

    Az AirLive WL-5460 AP-k között tetőantennákkal valósul meg a kapcsolat.

    Client_1-ig minden rendben, jön is a teljes sávszélesség, nem szakadozik, minden szuper, a hozzá kapcsolt routeren is jön rendesen a net! AP_2 részben rendben van. Azért csak részben, mert ha vezetéken kötök rá egy eszközt, akkor teljes sebességgel jön a net, illetve ha egy kis antennát teszek rá, akkor a WiFi részén is adja a teljes sávszélt, viszont ha a külső antennát teszem rá, akkor - habár a jelerősség jó - a net lassú, és rövid időközönként (5-10 perc) eldobja, ekkor újra kell kapcsolódni, de ugyanúgy lassú, és meg is szakítja gyakran.

    Korábbi fórumozás alkalmával arra jutottunk, hogy a Client_1 és AP_2 külső antennája zavarhatja egymást, ugyanis kb 1 méter van köztük, de ugyanazon a függőleges csövön vannak.
    A csatornákatt meg fogom nézni, és kiválasztok egy olyat, ami üres, de adódott egy kérdésem. Az AP-knek illetve a Client-eknek ugyanaz az IP címük: 192.168.100.252 - ez probléma lehet? Szerintem nem, mert ennyi erővel már AP_1 és Client_1 is problémás lenne, de felmerült bennem, mint lehetőség. Az alhálózatok (TP_Link, egyik router, másik router) természetesen különböznek, ez nem lehet gond tehát.

    Mit gondoltok a problémáról? Érzésre olyan, mintha IP ütközés lenne - a net lassú, aztán még lassabb lesz, végül teljesen megszakad. :F

    Köszi a tippeket előre is!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák