Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tkesy

    őstag

    Segítséget vagy 5letet szeretnék kérni, problémám a "szokásos" át szeretném "lőni" a netet egy másik házba. (Legyen "A" és "B" a nevük.) A két ház között durván 60m van légvonalban, és pár fa is "útbaesik".
    Jelenleg az "A" ház a "B" házhoz legközelebb lévő sarkában, az emeleten van a router (WR1043ND v1) és a "B" háznak az "A" házhoz legközelebb lévő padlásablakán kihajolva a telefon (L820) gond nélkül fel tudott csatlakozni, és normális netezésre alkalmas kapcsolatot kapott, viszont falon belül azonnal megszakadt a kapcsolat. Tudom ez így nem teljesen egzakt mérés, de nem volt nálam más.

    Szóval a kérdés az, hogy elég-e az, ha valami erősebb (9 vagy 14 dBi-s tp-link-es kültéri antennát kötök rá a routerre? (az "A" házon belül is van a wifi-s hálózat, aminek szintén műkődnie kell a továbbiakban is)
    Vagy ezeket párban kell alkalmaznom, és a "B"-házba is fel kell szerelnem egy ilyen kültéri antennát + kell telepítenem egy routert?
    Ha igen, akkor érdemes inkább ilyenekkel megoldani az átjátszást? Vagy ez már fölösleges? Esetleg ezeket alkalmazva, meg lehet oldani az is, hogy nem kültérre szerelem fel, hanem vhol lakáson belül? (pl. padlástéren belül)

    Előre is köszönöm a segítséget.

    [ Szerkesztve ]

    >>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

Új hozzászólás Aktív témák