Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz mate1990 #32223 üzenetére

    1.) Ez egy aktív lineáris erősítő: nem 'szabványokat' támogat, azokhoz lényegében nem kötődik, hanem egy adott frekvenciasávban működő - szinte bármilyen forrásból származó, 2,4 és 2,5 GHz közötti frekvenciájú, eredetileg maximum 30mW-os szintű - jel teljesítményét emeli. Ha egy analóg 2,4 GHz-es TV-jeltovábbítót kötsz a bemenetére, annak a jelszintjét is növeli. Az n-szabványhoz annyi köze lehet, hogy a 802.11n (az összes többi wifi-szabvánnyal ellentétben) nincs fixen sávhoz kötve, azaz mehet 2,4 GHz-en éppen úgy, mint 5 GHz-en. Mivel ez az erősítő 2,4 GHz-es, egy 5 GHz-en működő n-es eszköz jelével nem tud mit kezdeni.
    2.) "nem okozna a routerban valami bajt?"
    Miért okozna? A megadott teljesítmény adáskor, az antenna felé produkálja, és bár visszafelé (vétel irányban) is van erősítése, az antennáról kapott jelet (vételi teljesítményt) olyan magas szintre nem tudja növelni, hogy az ártson a wifi-eszköznek.
    3.) "tudom hogy elvileg törvényellenes de most ezt hanyagoljuk."
    Szerintem meg ne hanyagoljuk: mi a lótúróért kell ekkora teljesítmény egy SOHO-kategóriás routerhez? Ha azt gondolod, hogy beltéren megváltja a világot, akkor tévedésben vagy, oda ez nem való. Kültéren meg sokkal több múlhat az antennákon és a kábelezésen, mint a teljesítményen. Extrém nagytávú linkek létrehozásában esetleg segíthet, de arra is vannak céleszközök.
    4.) "szóval működne ez a ketyere nekem a routerommal?"
    Működni éppen működhet, de ez olyan, mintha F1-es autó kerekét raknád egy Trabantra, hogy attól majd biztos jobban megy. Meg aztán a TL-WR843-as egy - n-szabványú működésnél - MIMO-képes router, na azt el is felejtheted egyetlen ilyen kütyüvel, mivel ahhoz mind a két antenna jelét egyszerre kell továbbítani.
    Mod: @ #32224: "Szerintem először azt a hanyagolandó kérdést kell tisztázni: törvényellenes-e vagy nem? A jelerősítés lenne törvényellenes szerinted?"
    Ezen nincs mit tisztázni: a megengedett EIRP a 2,4GHz-es sávon 100mW (+20dBm), amit egy ilyen erősítő és egy nagyobb nyereségű antenna akár 33...37 dB-lel léphet túl, azaz akár ötezerszeresen haladhatja meg az EIRP a maximált értéket. Ha nem is törvény-, de minimum szabálysértő, ráadásul igen nagy kitolás a környékbeli wifi-használókkal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák